Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
12. září 2009

Domácí utkání č. 2. Na led Slavie zavítá Litvínov

Hokejová extraliga je opět v plném proudu. Ve třetím kole na sebe narazí celky s podobným osudem z předchozích dvou kol. Slavia i Litvínov totiž v prvním kole selhaly a naopak ve druhém kole si vítězstvím spravili chuť. Na zlepšené páteční výkony budou chtít jistě navázat i v neděli večer a tak se můžeme těšit na zajímavý hokejový duel. Začátek utkání je naplánován na 17.00.

Náš soupeř

Klub založen: 1945
Trenéři: Jaroslav Hübl, Jiří Kučera
Největší úspěchy: Československo: 3x 2.místo (1978, 1984, 1991), ČR: 2.místo (1996)
Internet: www.hokej-litvinov.cz
Hvězdy týmu: Robert Reichel, Jiří Šlégr, Viktor Hübl

Naváže Slavia na výkon z KV Areny?

Svěřenci Vladimíra Růžičky nevstoupili do letošního ročníku O2 extraligy nijak oslnivě. V prvním kole narazili na Třinec, ale rozhodně nepotvrdili pozici úřadujícího vicemistra a po nemastém výkonu odešli z duelu s porážkou 4:5. „Do příštího zápasu rozhodně musíme vstoupit jinak,“ hlásal po utkání Marek Tomica, střelec jednoho ze slávistických gólů. A jak řekl, tak se také stalo. V pátek Slavia narazila na loňského mistra extraligy z Karlových Varů. V repríze loňského a předloňského finále byla výrazně lepším týmem a zaslouženě vyhrála 4:1. Pro karlovarské byla tato prohra o to trpčí, jelikož šlo o první mistrovské utkání hrané v nově otevřené KV Arene a takovouto premiéru před zaplněnými tribunami si Západočeši jistě nepředstavovali.
Pražany v pátek čeká soupeř s bohatou hokejovou historií, který vychoval takové legendy jako např. Ivan Hlinka, Robert Reichel či Jiří Šlégr. V Litvínově hokejově vyrůstali také Vladimír Růžička a Josef Beránek, pro které má každé utkání hrané proti týmů vyznávající žlutočernou kombinaci dresů pikantní nádech. Nejpikantnější bude však nedělní střetnutí pro Daniela Brandu, který od létá trénuje se Slavií, kam se vrátil po několika letech strávených právě v Litvínově. O jeho dalším osudu se rozhodně v listopadu, kdy mají začít jednání mezi oběma kluby. Brandovi se ve Slavii zatím daří. V obou utkáních vstřelil branku a proti Litvínovu se bude chtít jistě také vytáhnout.

Litvínov loni zářil, bude se mu dařit i letos?

Hokejisté Litvínova prožili v minulé sezóně parádní základní část. Několik týdnů se drželi na samotném vrcholu tabulky a po 52kolech jim patřilo skvělé třetí místo. Do nové sezóny vstoupili s novým hlavním sponzorem a podobně složeným kádrem. V prvním kole prohráli na ledě Českých Budějovic a v druhém porazili extraligového nováčka Kometu Brno 5:3. A jak si povedou na ledě vicemista? Vloni to byl právě Litvínov, který výhrou 3:1 utnul úvodní osmizápasouvou vítěznou šňůru Slavie.
Největšími oporami týmů jsou bezesporu olympijští vítězové z Nagana Robert Reichel a Jiří Šlégr. Druhý jmenovaný se v poslední době věnuje kromě hokeje také politice. Objevil se dokonce na kandidátce ČSSD pro nejbližší sněmovní volby. Uvidíme, jestli se „Gumovi“ podaří dostat se mezi 200 poslanců a jestli se mu tam bude dařit stejně tak jako na hokejovém kluzišti. Právě po hokejové stránce patří stále mezi tuzemské klenoty a tuto pověst bude chtít určitě potvrdit i v neděli. Jeho souboje s Romanem Červenkou by mohly být pro vývoj zápasu klíčové. Bude se dařit slávistickému šikulovi nebo se po zápase bude smát stokilový bek s devatenáctkou na zádech? Pokud chcete znát odpověď, přijďte v neděli do O2 areny. Zápas startuje v pět odpoledne.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více