Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. října 2009

Kůrka podepsal Slavii. "Je to nejlepší mužstvo," má jasno

Útočník Tomáš Kůrka se stal novou posilou pražské Slavie. Do hlavního města přichází z českobudějovického Mountfieldu. Hráč dnes s klubem podepsal smlouvu do konce sezóny. Opačným směrem putuje šestadvacetiletý Tomáš Micka. „Tomáš Kůrka je jedním z nejkvalitnějších hráčů v extralize. Dokazuje to minimálně poslední dva tři roky,“ řekl k příchodu hokejisty, který v prosinci oslaví devětadvacáté narozeniny, trenér Slavie Vladimír Růžička.

Kůrka se v posledních několika zápasech Mountfieldu vůbec neobjevil na jeho soupisce. V zákulisí se spekulovalo o jeho odchodu z Českých Budějovic už delší dobu i přesto, že českobudějovický klub vydával jako oficiální stanovisko zranění hráče. Kůrkovi by navíc posledního listopadu skončila na jihu Čech smlouva. Slavia se tak nakonec s Českými Budějovicemi domluvila na výměně.

„Chtěli jsme něco změnit. Navíc potřebujeme hráče k Romanu Červenkovi, a tím právě Kůrka je,“ řekl Vladimír Růžička pro webové stránky klubu. „Je to kvalitní hráč, hraje opravdu dobře, což v posledních dvou třech sezónách dokazuje. Určitě je jedním z nejlepších v O2 extralize,“ podotkl generální manažer a trenér v jedné osobě.

A Kůrka komplimenty vrátil. „Za poslední dva roky je Slavia nejlepší mužstvo. Moc se do ní těším, chci v ní odvádět maximum," řekl pro server idnes.cz.

Slavia podepsala s Kůrkou smlouvu do konce sezóny, opačným směrem míří ze Slavie do Českých Budějovic útočník Tomáš Micka. „Končí mu u nás smlouva, nevíme, jak to půjde dál. Bohužel se mu nedařilo tak, jak jsme si přáli. Ovšem je za tím samozřejmě i ekonomické hledisko, měl vysokou smlouvu,“ přiznal Růžička.

O Kůrkovi se bohužel tvrdí, že je problémovým hráčem. Právě to mělo podle některých informací za následek jeho konec v Mountfieldu. „Je mi líto, že odtud odcházím s pověstí problémového hráče, protože si myslím, že jsem žádný problém v jiných klubech neměl. Každý ať zváží sám, jak by se zachoval, kdyby mu někdo nátlakem bral peníze. Spokojený by nebyl nikdo," prohlásil Kůrka pro idnes.cz.

Trenér Slavie nechtěl hráčovy spory s Mountfieldem příliš komentovat. „Já nevím, neznám ho dopodrobna. Hlavně chci, aby nám dobře zapadl do mužstva,“ odmítal spekulace Růžička, jenž Kůrku zná z reprezentace: „Vliv na rozhodnutí o výměně to asi nemělo. Kůrka byl v reprezentaci dvakrát. Zahrál slušně, ale myslím si, že může hrát lépe. Má velký potenciál,“ tvrdí Růžička.

Jak Kůrka, tak i Micka si ovšem na svou premiéru v nových dresech ještě počkají. Mickovi totiž končí hostování v Havlíčkově Brodě až 23. října. Poprvé nastoupit tak může až v sobotu 24. října. Oba kluby se tak dohodly, že vyměněné hráče nasadí do zápasů právě až od tohoto data.

Autor Ondřej Kubát, David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více