Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. listopadu 2009

Lukáš Havel: Doufám, že bez sádry to půjde lépe

Ve Slavii už před několika lety působil, mnozí z vás ho však jistě zaregistrovali až letos. Lukáš Havel si v současnosti drží statistiku jednoho bodu na zápas a stal jedním ze základních stavebních kamenů Růžičkova výběru. V jeho rozkvětu ho nezastavila ani zlomenina malíčku, kterou si přivodil v zápase s Brnem. "Hrál jsem několik zápasů se sádrou. Vcelku to šlo, ale bez sádry to snad bude lepší," doufá.

V této sezóně patříte mezi stálice červenobílých, ale ve Slavii jste už hrál před pěti lety. Nicméně byl jste zde pouze krátkou dobu a diváci vás asi příliš nezaregistrovali. Mohl byste se na úvod nějak stručně představit slávistickým fanouškům?
Pocházím z Jihlavy, kde jsem také s hokejem začínal. Extraligu jsem si poprvé zahrál v Litvínově, kde jsem byl asi tři roky. Potom jsem přestoupil na dva roky do Slavie. Tenkrát to nebylo až tak úplně povedené, takže teď, když jsem zpátky, to musím odčinit. (smích)

Ve svých 18 letech jste odešel zkusit hokejové štěstí za „velkou louži“. S jakými cíli jste do Kanady odlétal?
Hlavně nabrat zkušenosti. Tři roky jsem tam hrál juniorskou soutěž a jsem za to rád.

Takže kdybyste své rozhodnutí mohl zpětně změnit, nerozhodl byste se v tuto chvíli zůstat v ČR.
V té situaci, ve které jsem byl, to pro mě byla určitě dobrá zkušenost a nijak toho nelituji.

Po návratu do Čech jste během pár let vystřídal celkem 5 týmů. Čím to bylo, že jste neudržel v jednom týmu déle než 2 sezóny?
Tenkrát to bylo trochu jinak. Já jsem hrál stabilně za Litvínov a například do Mostu mě poslali jako výpomoc po sezóně. To nebylo tak, že bych za ně hrál v průběhu sezóny. Posílali vždy několik mladým hráčů jako pomoc po konci sezóny.

V sezóně 2006/2007 jste nastupoval za prvoligový Havlíčkův Brod a tak jste se rozhodl odejít do slovenské extraligy. Myslíte, že vám to hokejově prospělo?
Myslím si, že ano. Slovenská extraliga je určitě kvalitnější než první liga u nás. Byla to pro mě další zkšenost a jsem rád, že jsem to mohl poznat.

V létě jste se vrátil do Slavie. Za jakých podmínek?
Před letošní sezónou jsem podepsal smlouvu s Havlíčkovým Brodem, což je vlastně farma Slavie. Byla tedy možnost, probojovat se do A-týmu Slavie a jsem rád, že se mi to povedlo.

Trenér Růžička vás nasazuje do přesilovek, daří se vám i střelecky. Jak byste zhodnotil ze svého pohledu dosavadní průběh letošního ročníku?
Je super, že se teď celkem daří. Jsem rád, že mám důvěru a chodím i na přesilovky. Snažím se prostě dělat to, co umím a zatím to jakž takž jde.

Nastupujete vedle nejproduktivnějšího hráče extraligy Romana Červenky. Jak moc vám spolupráce s ním vyhovuje?
Vyhovuje mi to strašně moc. Roman je skvělý hokejista, vidí vás, umí to dát včas a je to prostě výborný s ním hrát.

Doléčujete zranění ruky. Kdy k tomu vůbec došlo?
Bylo to asi ve třetím zápase, co jsem letos ve Slavii hrál. V první třetině jsem si zlomil malíček. Zápas jsem dohrál a potom jsem šel na rentgen. Až tam jsem se dozvěděl, že to mám zlomené.

Dostal jste sekeru přes ruku?
Já ani nevím, jak k tomu došlo. Bylo to v nějakém souboji, ale přesně nevím, co se stalo. Teď už trénuji bez sádry, tak snad to bude dobré.

Pomohla vám reprezentační pauza k rekonvalestenci?
Snad ano. Hrál jsem několik zápasů se sádrou a jelikož to byl malíček, tak to vcelku šlo. Doufám, že bez sádry to bude lepší.

Tento víkend se opět hraje extraliga. Slavie nastoupí na ledě Pardubic respektive Liberce. Co čekat od těchto dvou soupeřů?
Extraliga je vyrovnaná a všechny mužstva jsou kvalitní. My máme ale také kvalitní mužstvo a snažíme se bodovat všude, kde se dá. Navíc venku se nám docela daří, takže si tam jedeme pro co nejvíce bodů.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více