Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. dubna 2010

Souboj hráčů: Kůrka versus Hruška

P r a h a - Útočníci Tomáš Kůrka ze Slavie vítkovický Radim Hruška patří mezi nejproduktivnější hráče svých týmů v letošním play-off. Až do pondělního zápasu měli navrch svěřenci Aloise Hadamczika, v prvním domácím zápase série však slávisté i díky Kůrkovi zabrali a připsali si první vítězství. Sledovaní hráči si každý připsali po asistenci a byli i u dalších důležitých situací zápasu.

Tomáš Kůrka:

Góly: 0
+/-: 0
Asistence: 1
Střely: 3
Krátké přihrávky: 12
Dlouhé přihrávky: 7
Fauly: 0
Faulován: 1

Tomáš Kůrka patří jako pravé křídlo první formace slávistického prvního útoku mezi hlavní postavy pražské ofenzivy. Spolu s nejlepším hráčem extraligy a spoluhráčem z lajny Romanem Červenkou jsou nejproduktivnějšími hráči letošního play-off a i v prvním domácím utkání proti Vítkovicím dostávali přirozeně hodně prostoru. Kůrka nahrával právě Červenkovi na úvodní gól v třetí minutě, když slávistická desítka šťastně překonala v předchozích zápasech tolik jistého Štěpánka. Svou statistiku +/- si ale nakonec vynuloval přítomností u druhého gólu Vítkovic z úvodu 5. minuty.

Slávistické číslo 91 vůbec nechodilo na buly, od toho je v jeho lajně jiný expert. Často bylo ovšem využíváno na přesilovky včetně dvou dvojnásobných. V nich se Kůrka často motal před brankou, kde čekal na přihrávky. Ty ovšem přicházely sporadicky a ani jedna z početních výhod, které se mají proměňovat, nezůstala využitá. V útočném pásmu se střelbou šetřil, mnohem častěji se snažil nacházet lépe postaveného Vondrku nebo Červenku, což se mu dařilo. V čem naopak příliš jistě nepůsobil, byly osobní souboje. Často přicházel o puk u mantinelu nebo za brankou.

Radim Hruška:

Góly: 0
Asistence: 1
+/-: -1
Střely: 4
Krátké přihrávky: 9
Dlouhé přihrávky: 2
Fauly: 1
Faulován: 0

Útočník Radim Hruška nebyl na ledě zdaleka vidět tak, jako jeho soupeř z našeho duelu hráčů, přestože je průběžně nejproduktivnějším hráčem svého týmu v play-off. To bylo způsobené především jeho postavením v soupisce. Stejně jako v celém průběhu letošního play-off ho trenér Hadamczik staví střídavě do 3. a 4. útočné řady, které se na led nedostanou zdaleka tak často, jako dva elitní útoky. Z toho také pramenila jeho absence na ledě, jakmile se nehrálo 5 na 5. Přesto si jako dobrý střelec několik šancí vytvořil. Jeho největší moment přišel v 27 minutě. Asistence Viktoru Ujčíkovi znamenala bleskovou odpověď na čtvrtý gól Slavie.

To už ale bylo všechno, co vítkovičtí hokejisté v zápase předvedli, přestože se snažili o častou střelbu a Dominik Furch hájící červenobílou svatyni nepůsobil zrovna jistým dojmem. Hruška jako pes číhající na modré čáře se kostičky od spoluhráčů mockrát nedočkal a když ano, zkrotil ho vždy jeden z protivníkových beků. V jedné z mála pasáží hry, kdy na sebe Hruška s Kůrkou narazili, navíc vítkovický centr fauloval Červenku. Bylo to v 47. minutě, v době, kdy se jeho tým měl pokoušet o vyrovnání těsného náskoku Růžičkova výběru. Nakonec to byl však slávista Holec, kdo skóroval a v 52. minutě bylo rozhodnuto.

Verdikt:

Vítězem souboje hráčů vyhlašujeme Tomáše Kůrku, který sice měl na rozdíl od svého soupeře mnohem více času se prosadit, a přesto bodově vyšel s Hruškou nastejno. Na druhou stranu porazil vítkovickou 20 i ve všech ostatních statistikách, nefauloval a když bylo třeba, na rozdíl od Hrušky dokázal vypomoci i vlastní defenzivě. Frenkvence střelby byla u obou borců stejná, byl to ale Kůrka, kdo dokázal několikrát donutit gólmana ke kvalitním zákrokům. A když vezmeme v potaz i konečný výsledek zápasu, máme jasno.

Autor Pavel Hrdina
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více