Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
10. června 2010

Vladimír Růžička bude trenérem Slavie dalších sedm let!

Trenér Slavie Vladimír Růžička se rozhodl spojit svou další kariéru se svým klubem na dalších sedm let. Se Slavií podepsal sedmiletý kontrakt, a to jak na funkci hlavního kouče, tak na generálního manažera a šéftrenéra mládeže. Na střídačce červenobílých by tak měl působit nejméně do roku 2017.

Už během minulé sezony se Vladimír Růžička rozhodl, že neodejde trénovat do Ruska, ale že chce spojit svou budoucnost se Slavií. To nyní potvrdil podpisem v Česku ojedinělého dlouhodobého kontraktu.

„Vláďa Růžička je velký slávistický srdcař, pro kterého je hokej vším. Slavii dovedl ke dvěma mistrovským titulům, třem druhým místům, ve Slavii vybudoval tým, který odvádí dobré výsledky. Nejen jeho obrovské profesní zkušenosti, ale i jeho lidské vlastnosti nás vedly k tomu, že jsme s ním uzavřeli na české poměry tuto ojedinělou smlouvu,“ uvedl předseda představenstva HC Slavia Praha Tomáš Rosen.

Jednání o novém kontraktu probíhala už během jara, ale teprve ve čtvrtek 10. června byly doladěny všechny podrobnosti.

„Po úspěšném mistrovství světa v Německu, na kterém Vláďa Růžička dotáhl podceňovaný český tým ke zlatým medailím, byl o jeho služby pochopitelně velký zájem. Takže si velice vážíme toho, že se rozhodl svoji budoucnost spojit se Slavií na další dlouhé roky,“ dodal předseda představenstva.

Vladimír Růžička si důvěry váží a už spřádá plány na novou sezonu. „Letos jsme skončili na třetím místě, do nové sezony půjdeme s tím, že se chceme dostat co nejdál, nejlépe do finále,“ uvedl Vladimír Růžička.

Přípravu na ledě zahájí jeho svěřenci 19. července. „Sice nás opustil Roman Červenka, ale naopak přišly nové posily z Vítkovic, vrátil se Tomáš Micka, přišli Daniel Branda a Miroslav Kopřiva,“ vypočítává Vladimír Růžička, který se chce momentálně plně věnovat pouze hokejové Slavii.

„V reprezentaci mi skončila smlouva, takže je to pro mě uzavřená záležitost. Uvidíme za pár let, ale teď se chci plně soustředit pouze na práci pro Slavii,“ uzavřel Vladimír Růžička.

Autor Redakce
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více