Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. srpna 2010

4. zápas Tipsport Cupu: Slavia vyjíždí na led Chomutova

Svěřenci Vladimíra Růžičky odehrají poslední zápas Tipsport Hockey Cupu ve skupině C na ledě Chomutova v úterý od 17.30. Oproti minulým ročníkům se Slavii v letním turnaji vcelku daří. Ze třech utkání dokázala dvakrát zvítězit, přesto má k postupu do semifinále blíže Plzeň. V zápase s Chomutovem tak budou chtít sešívaní minimálně navázat na dvě výhry v řadě a potvrdit dobrou defenzivní hru.

Slávisté prohráli pouze jednou, přesto mají k postupu daleko

Hokejisté Slavie začali zápasovou přípravu před sezonou 2010/2011 úspěšně. Z pěti přípravných utkání prohráli pouze doma s Plzní v prvním kole Tipsport Hockey Cupu. Poté si ovšem odvezli tři body z Litvínova za výhru 2:0 a v domácím zápase přehráli Karlovy Vary 2:1. Systém letního turnaje je ovšem nekompromisní a ze skupiny postupuje pouze vítěz. A tím se pravděpodobně stane rozjetá Plzeň.
Ta totiž poráží jednoho soupeře za druhým a Slavii by k pomohlo pouze klopýtnutí Západočechů v souboji s Karlovými Vary. Přesto se nová posila zadních řad Petr Kuboš nebojí, že by mužstvo do Chomutova jelo bez motivace. „Je to přípravný zápas jako každý jiný. Bojuje se o místa v týmu, takže určitě nikdo nic nevypustí,“ prohlásil Kuboš.

Slavii se daří hlavně v defenzivní části

5 zápasů a pouze 4 obdržené góly. To je dosavadní bilance Slavie v přípravných zápasech. Velkou měrou se o to zasloužili oba brankáři. Miroslav Kopřiva a Robert Slipčenko se brance střídají a oba prokazují solidní formu.
Důležité také je, že obrana zůstala v podobném složení jako v loňském roce. Navíc defenzivní řady Slavie doplnil Petr Kuboš z Vítkovic. Ten je zatím ve spokojen a většinu času na ledě strávil v obranné dvojici s Jiřím Vašíčkem. „S Vášou si docela sedíme. On je bořič a hru čistí, já zase častěji rozehrávám. Vždy si řekneme si, kam se má kdo postavit a funguje to. Snad ta spolupráce bude klapat i v sezoně,“ doufá třicetiletý bek.

Chomutov má na Slavii špatné vzpomínky

V přípravě na následující sezonu se Chomutov se Slavii už jednou setkal. Piráti ovšem na tento duel vzpomínají velmi neradi. Za stavu 3:0 pro Pražany byl zápas v průběhu druhé třetiny ukončen, protože do šatny hostí v Edenu se vloupal neznámý pachatel a ukradl chomutovským hokejistům cennosti v hodnotě půl milionu korun.
Oba celky tak snad v úterý napodruhé odehrají celé utkání. Chomutov nezačal přípravu dobře a první tři duely prohrál. V dalších třech zápasech ovšem zabral a dokázal porazit Kladno, Karlovy Vary a naposledy švýcarský Visp, který svěřenci trenéra Lišky přehráli 4:3 po samostatných nájezdech.

Pro slávisty tak zápas rozhodně nebude žádnou procházkou růžových sadem. Zahajovací buly je naplánováno na úterý od půl šesté a v ten samý čas odstartuje i online přenos.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více