Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. září 2010

Pavel Kolařík už po operaci kolena začal trénovat. 1. kolo snad stihnu, doufá

Když se řekne Pavel Kolařík, všichni si toto jméno musí zákonitě spojit s týmem Slavie Praha. S drobnými pauzami v tomto klubu působí od roku 1996 a i následující sezonu bude tvrdit muziku v obraně sešívaných. Na začátku srpna musel na operaci menisku, ale nyní už trénuje a sám doufá, že na první kolo Tipsport extraligy bude připraven.

Velezkušeného obránce jsme zastihli na autogramiádě v zoo, kde se společně se svými spoluhráči podílel na krmení lva Maxe, kterého má hokejový klub HC Slavia Praha v adopci. „Krmení lva byl velký zážitek, ale jediné štěstí bylo, že byl zavřený v kleci,“ usmíval se sedmatřicetiletý slávistický bek. „Byl evidentně nervózní. Bál se snad víc než my,“ dodal.

Max měl k obědu pokrm, který dostává pouze ve výjimečných situacích - kozu kamerunskou. „Nevím, kde kozenku vzali. Asi ji tu někde podřízli. Slyšel jsem, že koza je pro lva sváteční a že jinak má hovězí,“ glosoval Kolařík nevšední situaci.

Do zoo přišel se svým synem, který den po autogramiádě nastoupil do šesté třídy. „Synovi se tu líbilo. Co se týče školy, tak mu to moc nejde. Moc se mu nechce,“ prohlásil Kolařík. V zápětí ovšem dodal: „Já jsem na tom byl podobně. Radši jsem byl na hokeji než ve škole.“

Slávisté odehráli v přípravě zatím šest zápasů, ve kterých se jim celkem dařilo. Pavel Kolařík stihl pouze jeden, protože musel absolvovat operaci kolene. „Moc zápasů jsem neviděl, ale podle výsledků to zatím vypadá dobře. Naše obrana se moc nezměnila, což by mohla být naše výhoda. Snad budeme sehraní a bude nám to vzadu klapat,“ doufá autor 27 extraligových branek.

Operované koleno vypadá podle jeho vlastních slov dobře. „Už jsem začal opatrně trénovat. Pomalu popojíždím a postupně budu přidávat zátěž. Do čtrnácti dnů bych měl být v pohodě. Začátek sezony tedy snad stihnu,“ uzavřel.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více