Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. září 2010

Miroslav Kopřiva: Gólovou střelu jsem podcenil

Do týmu přišel v roli gólmana, který má ukončit veletoče ve slávistickém brankovišti. Muži s maskou jsou zvláštním hokejovým druhem a ve Slavii to platí obzvlášť. I proto byl Miroslav Kopřiva pod drobnohledem všech fanoušků. Svoji premiéru v červenobílém dresu však zvládl a dovedl tým k vítězství. Jen tak dál!

Miroslave, jak jste spokojen s letošním první extraligovým zápasem?
Spokojený určitě jsem. Chytal jsem poprvé extraligu za Slavii a jsem rád, že jsme vyhráli.

Byl jste před zápasem hodně nervózní?
Ne, nebyl. Hodně nám pomohl vstup do zápasu, kdy jsme dali první dva góly. Pak jsme je začali výrazně přehrávat a v druhé třetině jsme je takřka k ničemu nepustili, a to rozhodlo celý zápas.

Ve druhé třetině jste měl asi pět zákroků. Jaké to pro vás bylo?
Byla to pro mě změna! Na Kladně jsme měl každou třetinu mnohem více práce.

K první vychytané nule ve Slavii jste měl blízko. Mrzí vás, že to nevyšlo?
Nemrzí mě to. Na konci je důležité skóre a my jsme vyhráli. Při jediném inkasovaném gólu jsem tu střelu trochu podcenil. Šel jsem zbytečně nahoru, puk ve vzduchu trochu zaplaval a skončil v síti.

Jaký tedy máte ze zápasu pocit?
Dostal jsem špatný gól, ale dojmy mám dobrý. Padl za stavu 4:0 a moc neřešil. Rozhodně mám výborný pocit, protože jsme vyhráli. Ve třetí třetině měl Litvínov i nějaké šance a to už jsem si i zachytal.

Předpokládalo se, že po odchodu Romana Červenky bude mít Slavia s góly problémy, ale zatím to vypadá dobře, souhlasíte?
Souhlasím, vstup do soutěže je vždycky důležitý. Dali jsme pět gólů, Litvínov jasně přehráli, takže jsme si nemohli lepší úvod přát.

Slávističtí gólmani – to je vždycky velké téma. Cítíte v tomto ohledu nějaký větší tlak?
Žádný tlak si nepřipouštím. Je začátek soutěže, vyhráli jsme, takže není důvod žádný tlak cítit. Uvidíme, jak to půjde dál.

Cítíte se jako jasná jednička, nebo budete pouštět do branky Roberta Slipčenka? Jak vidíte brankářské pozice vy?
To záleží vždycky na trenérech. Když se řekne slovo jednička, tak je to vždycky ošemetné. V minulé sezóně se gólmani hodně střídali nejen tady ve Slavii. Když dostane gólman důvěru, tak musí každý zápas dokazovat, že si ji zaslouží. Jakmile nejdete do zápasu i tréninku na 110%, tak je to špatné.

Myslíte, že to byl pro vás pořádný křest ve slávistické brance? Litvínov tentokrát nebyl nebezpečným soupeřem.
Extraliga je hodně vyrovnaná. Kádry všech týmů jsou hodně vyrovnané, a proto bych Litvínov rozhodně nepodceňoval. Prostě jsme je přehráli.

Berete angažmá ve Slavii jako začátek nové kariéry? Měl jste skvělou gólmanskou pozici a v minulé sezóně jste ji trochu ztratil.
Rozhodně to je nový impuls. Je příjemné, když jdete do nového týmu a mužstvo vám hned věří. Začátek kariéry jsme měl v osmnácti, teď je mi dvacet šest, tak bych o něm nemluvil. Jsem ale strašně rád, že jsem tady a můžu chytat za Slavii.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více