Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. září 2010

Petr Kuboš: Chce to hrát jednodušeji a více v klidu

Letní posila zadních řad Petr Kuboš přišel do Slavie z Vítkovic. V nejslavnějším ostravském klubu strávil několik skvělých let, nyní však stál v sešívaném dresu na druhé straně barikády. Repríza loňského semifinále se však Pražanům moc nepovedla a prohráli 1:2. Kuboše prohra s bývalými spoluhráči hodně mrzela. „Byl to špatný zápas. Nedokázali jsme se udržet na puku a dostat soupeře pod tlak,“ řekl.

Petře, zápas s Vítkovicemi se v mnohém podobal předchozí domácí prohře s Mountfieldem, souhlasíte?
Je to tak. Proti Vítkovicím to pro nás nebyl moc dobrý zápas. Špatně jsme bruslili a nedokázali jsme se udržet na puku. Najezdili jsme se hodně nahoru dolu, což nám vzalo mnoho sil. Soupeř se dostal do vedení 2:1 a dokázal ho udržet.

Ani v závěru jste si nedokázali vytvořit souvislý tlak. Co tomu podle vás chybělo?
Asi trochu klidu a štěstí. Puky nám často přeskakovaly hokejky. Potřebovali jsme Vítkovice zavřít, ale nedařilo se nám to.

V přesilových hrách jste se nedostali ani k pořádnému zakončení. Co budete muset do příštího zápasu zlepšit, co se týče početních výhod?
Vůbec nám to nešlo. Vázlo už samotné založení. Zbytečně jsme ztráceli puk ve středním pásmu. Když jsme se dostali do útočné třetiny, tak soupeř hned vyhodil. Museli jsme se zase vracet a bralo nám to spoustu sil. Do příště musíme přesilovky o hodně zjednodušit. Snažit se rychle vystřelit a dorážet před brankou. Pomohl by nám třeba i nějaký šťastný gól.

Jaké to bylo, hrát proti bývalým spoluhráčům?
Bral jsem to jako každý jiný zápas. Ve Vítkovicích jsem sice strávil několik let, ale nijak speciálně jsem se nepřipravoval.

Bavil jste se s některým hráčem během hry?
V průběhu to nejde a s nikým jsem nemluvil ani před zápasem. Ani žádné speciální hecování neproběhlo. Pro mě to byl zkrátka zápas jako každý jiný.

Jak jste si zvykl na domácí úzké kluziště? Přeci jen ve Vítkovicích se hraje obráncům trochu jinak.
Přesně tak. Tady je to lepší v tom, že se pořád něco děje a musíte pořád bruslit. Je to i atraktivnější pro diváky, což je dobře.

Další zápas odehrajete hned druhý den. Může to mít nějaký vliv na váš výkon?
Já si myslím, že nám to může akorát pomoct. Dnes nám to nešlo, ale věřím, že to zítra bude lepší. Musíme hlavně dobře nastoupit a dostat se do pohody.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více