Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
7. října 2010

Slavia se představí na ledě mistra. Nastoupí Adam Svoboda?

Jelikož v O2 areně probíhají přípravy na hokejový svátek v podobě dvojzápasu NHL, odehraje Slavia poprvé v sezoně dva zápasy v řadě na hřišti soupeře. Pro svěřence Vladimíra Růžičky je to možná dobře, protože se jim doma zatím moc nedaří. V úterním zápase na ledě Plzně ovšem zvítězili a o něco podobného se pokusí v pátek na horké půdě mistra z Pardubic. Začátek utkání je na programu v 18.00.

Náš soupeř

Klub založen: 1923
Trenéři: Josef Jandač, Jan Votruba
Největší úspěchy: Československo: 3x mistr ligy (1972/73, 1986/87, 1988/89) Česká republika: 2x mistr ligy (2004/05, 2009/2010)
Posledních pět let: 2005-06: 9. místo
2006-07: 2. místo
2007-08: 12. místo
2008-09: 5. místo
2009-10: Mistr extraligy
Internet: www.hcpce.cz
Hvězdy týmu: František Kaberle, Petr Koukal, Libor Pivko

Pardubice bez Haška a Sýkory nejsou zdaleka tak suverénní

Ambiciózní celek z východu Čech letos nebudí tak velký respekt jako v loňském ročníku. Eaton už se nemůže spolehnout na služby brankáře Dominika Haška a nejlepšího střelce play-off Petra Sýkory a úvod sezony by si pardubičtí fanoušci představovali asi trochu jinak. Z posledních čtyř utkání získali perníkáři pouhé 4 body, nutno ovšem dodat, že se utkali vcelku s těžkými soupeři.

Poslední kolo ovšem Pardubicím vyšlo. V repríze loňského finále porazily Vítkovice 2:1 a doma v zápase proti Slavii budou chtít 3 body jistě potvrdit. V loňské sezoně se jim proti sešívaným dařilo. Ze čtyř vzájemných duelů prohrály pouze jednou v prodloužení. Pražanům navíc v únoru 2010 uštědřily nejtěžší porážku 0:8.

Pardubice mají vyrovnanou dvojici brankářů, obranu řídí František Kaberle

Odchod „Dominátora“ Východočechy jistě hodně oslabil. Vedení klubu ovšem hbitě zareagovalo a do zbraně povolalo miláčka místního publika Adama Svobodu. V úvodu sezony ovšem dostával přednost Martin Růžička. V 7. kole ovšem Svoboda vychytal vítkovické střelce a výrazně se podílel na výhře 2:1. Dá se tedy očekávat, že nastoupí i v pátek proti Slavii, se kterou slavil v roce 2008 mistrovský titul.

Obranné řady perníkářů vyztužil před sezonou zkušený bek a vítěz Stanleyova poháru z roku 2006 František Kaberle, který přišel z Kladna. Bude zajímavé sledovat, jak si slávisté poradí s propracovanou defenzívou v čele s kvalitním brankářem.

Doma se nedaří, venku je to o něčem jiném

Těmito devíti slovy by šlo charakterizovat úvodních osm kol Tipsport extraligy v podání pražské Slavie. Stačí se podívat na jednotlivé tabulky. V tabulce domácích zápasů mají Pražané pouze 3 body za vítězství nad Litvínovem 5:1 v 1. kole. Tabulka zápasů na hřištích soupeře vyznívá pro sešívané výrazně lépe. Pouhá jedna prohra, osm bodů a 5. místo. Sečteno, podtrženo, Slavii patří za 11 bodů po osmi kolech osmá pozice.

Před úterním zápasem v Plzni bylo mnohem hůře. Na 3. místě od konce se slávistům nedýchalo příliš dobře a od zápasu na ledě vítěze základní části ze sezony 2009/2010 se dala čekat velká bitva. Vše se nakonec potvrdilo. Slavia zvládla souboj nervů o něco lépe a odvezla si z Plzně 3 body za vítězství 3:2. Utkání rozhodl v 56. minutě svým druhým gólem v zápase Michal Vondrka.

Zranění Miroslava Holce snad není příliš vážné

Stínem zápasu v Plzni bylo zranění Miroslava Holce, který ve 36. minutě ošklivě upadl na led po souboji s plzeňským útočníkem Nicholasem Johnsonem a zůstal bezvládně ležet. Po krátkém ošetření byl odvezen do plzeňské nemocnici, kde si hráče nechali přes noc na pozorování. Druhý den se Holcův stav výrazně zlepšil a byl propuštěn do domácí léčby. „Teď už se oproti prvnímu večeru cítím dobře. Bolí mě akorát ty stehy. Hlava se mi už netočí, není mi špatně. Z nejhoršího jsem venku,“ uklidnil hokejovou veřejnost v rozhovoru pro hc-slavia.cz.

„Žádné závratě už nemám, takže se chci vrátit co nejdříve. Cítil jsem se na ledě dobře a doufal jsem, že moje forma půjde nahoru,“ optimisticky dodal slávistický forvard.

Sestavy v minulém kole:

HC Eaton Pardubice: Svoboda – Píša, Kočí, Jillson, Kolář II, Kudělka, Kaberle, Mezei – Cetkovský, Špirko, Pivko – Pineault, Nahodil, Somík – Bartek, Koukal, Starý – Rákos, Kousal, Buchtele.

HC Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Kolařík, Kuboš, Roth, Špelda, Vašíček, Žižka - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Holec, Krenželok - Branda, Růžička, Tomica - Jelínek, Endál, Sklenář - Doležal.

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více