Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
11. října 2010

Slávisté chtějí doma konečně vyhrát, soupeřem jim bude Kladno

P r a h a - Jen jednou si fanoušci Slavie mohli v této sezóně vychutnat vítězství na domácím ledě. Sešívaní totiž doma vyhráli jen v prvním kole proti Litvínovu, od té doby v O2 areně nastřádali už tři porážky v řadě. Naštěstí tým sbírá body venku. Prolomí slávisté domácí střeleckou smůlu proti poslednímu Kladnu? Zápas začíná v úterý v 18:15.

Náš soupeř

Klub založen: 1924
Trenéři: Otakar Vejvoda a Petr Kasík
Největší úspěchy: Československo: 6x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.hc-kladno.cz
Hvězdy týmu: Pavel Patera, Libor Procházka, Radek Bělohlav

Kopřiva proti svým

Ještě loni chytal Miroslav Kopřiva extraligu za Kladno, kde s hokejem začínal a odkud také před letošní sezónou přišel do kádru Slavie, která si ho vybrala na post jedničky. Na Kladně odehrál šestadvacetiletý Kopřiva pět sezón za A tým, menší pauzu si udělal, když zkoušel štěstí v zámoří. Dobré výkony v dresu Kladna, které nepatří ke špičce extraligy, a tudíž je post brankáře velmi důležitý, ho katapultovaly také do reprezentace, za kterou odchytal deset zápasů. „Na Kladně to bylo o něčem jiném, tam jsem měl vždy kolem 15 zákroků za třetinu. Na Slavii mívám třeba i jen čtyři. Mužstvo daleko více útočí, ale s tím jsem počítal,“ řekl brankář v nedávném rozhovoru. Nyní se postaví proti svému bývalému klubu a jistě se bude chtít ukázat.

Kladno je poslední s jedinou výhrou

Vagnerplast se v této sezóně zatím krčí na poslední příčce tabulky s pouhými třemi body. Vyhrát zatím Středočeši dokázali jen proti Plzni, a to navíc na nájezdy. Tým, který sužují finanční problémy a z něhož odešel i veterán František Kaberle, se v tomto ročníku nemůže dostat do tempa. Jediným, kdo drží prapor svého týmu nad vodou, je obránce Milan Toman, který je s 11 body nejproduktivnějším bekem extraligy. Pavel Patera přišel před sezónou o parťáka Martina Procházku a jen těžko hledá formu. Nedaří se ani exslávistovi Drtinovi, který má na kontě bodů nulu a navíc zápornou bilanci při obdržených brankách -5.

Postavení v tabulce

 5. Slavia  9  4 - 1 - 0 - 4  26:21   14	 
14. Kladno  9  0 - 1 - 1 - 7  20:33   3

Poslední zápasy

Slavia - Vítkovice 1:2
Liberec - Slavia 1:4
Slavia - K. Vary 1:2
Plzeň - Slavia 2:3
Pardubice - Slavia 2:4
Kladno – Mountfield 0:2
Kladno - K. Vary 1:2
Kladno - Vítkovice 3:5
Liberec - Kladno 2:1
Kladno - Plzeň 4:3 SN

Sestavy v minulém kole

M. Kopřiva - Žižka, Kolařík, Kadlec, Kuboš, Roth, Vašíček, Špelda - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Jelínek, Krenželok - Doležal, Endál, Sklenář - Branda, V. Růžička, Tomica. Cikánek - Kameš, Drtina, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kafka - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Melka, Kuchler - Eberle, Stieler, Gengel - navíc na nájezdy Luňák.
Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více