Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
5.11.2010

Jeden gól na výhru opět nestačil. Liberec vs. Slavia 2:1

19. kolo, pátek 5.11.2010, Liberec - Slavia
Liberec
2:1
1:0, 1:0, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 15. M. Hořava (Vak, Klimenta), 26. Čakajík (Víšek) - 56. Pospíšil (Žižka, V. Růžička ml.). Rozhodčí: A. Jeřábek, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3, navíc Čakajík (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6314.

Sestavy

Liberec

Vošvrda - Čakajík, Moravec, Výtisk, Rýgl, Derner, Hunkes, Trončinský - Kudrna, Podkonický, Dušek - M. Hořava, Vak, Klimenta - Víšek, Plodek, Ondřej - Kica, Bárta.

Slavia

M. Kopřiva - Kadlec, Kuboš, Žižka, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda - Krenželok, Štefanka, Endál - Vondrka, Holec, Pospíšil - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - P. Jelínek, Micka, Doležal.

Stále ta samá písnička. Hráči bojují, jenže vstřelí jen jeden gól, který na zisk bodů prostě nestačí. Tatáž situace nastala i na ledě Bílých Tygrů z Liberce. Slavia zde podlehla 1:2 a přerušila tím sérii tří výher v Tipsport areně v řadě, v tabulce navíc zůstává nadále až dvanáctá. Jediný gól červenobílých vstřelil čtyři minuty před koncem nový útočník z Brna Tomáš Pospíšil.

Páteční klání před slušně zaplněnou Tipsport arenou odstarovaly obě družstva aktivně, hned v úvodu si ostrý zákrok připsal Vošvrda, jenž tento duel nahradil Marka Pince mezi třemi tyčemi. Střelu Micky nejprve odrazil vyrážečkou a posléze musel čelit také individuální akci talentovaného Jaškina. Bílí Tygři odpověděli slibnou příležitostí Duška, toho ale z bezprostřední blízkosti dokázal Kopřiva vychytat.

Z následné nepříliš zábavné mezihry vystoupla šance Kudrny v početní převaze, Výtiskovu nabídku ovšem z levé strany do sítě usměrnit nedokázal. O minutu později se již Severočeši vedoucí branky dočkali. Vakův pokus odrazil hostující strážce svatyně pouze před sebe, odkud zaslal kotouč za bezmocného brankáře rychlou dorážkou Miloslav Hořava - 1:0. V závěrečných minutách prvního dějství se ovšem diváci dalších pohledných akcí nedočkali, týmy se střídaly v držení puku a hra se odehrávala spíše ve středu hřiště.

Druhá třetina navázala na poklidné tempo z dějství předcházejícího, více ze hry měli ale domácí. Soupeřovy zadní řady prověřila útočná formace vedená Plodkem, avšak Kopřiva byl pozorný. O chvilku později ovšem kapituloval, od modré čáry neomylně zamířil Martin Čakajík - 2:0. Liberec poté pokračoval v aktivní hře a svého soka svíral dlouhé minuty ve vlastním pásmu. Z úhlu zamířil do brankové konstrukce Dušek a dalším projektilem se snažil napnout síť v pražské brance opět zadák Čakajík, tentokrát byl Kopřiva pozorný.

Sešívaní se vzápětí dokázali ze sevření tygřích drápů vymanit a několika nebezpečnými pokusy zaměstnali také domácího muže s maskou, který nejprve zastavil střelu Pospíšila a následně udržel čisté konto také proti ataku Holce, ale ten skákavý puk rozhodně nezasáhl podle představ. Když liberecký gólman zneškodnil také dorážku Štefanky z prostoru před brankou, odcházeli po čtyřiceti minutách do šaten spokojenější severočeští hokejisté.

V závěrečné periodě pokračovali modrobílí v útočných výletech a Kopřiva měl hned plné ruce práce. Černou pryž vyslanou z hole Vaka zastavil betonem a zanedlouho úspěšně odrazil rovněž střelu Plodka. Hosty dostala na zteč libereckého obydlí až nabídnutá početní převaha, Růžičkovu pumelici srazili liberečtí zadáci do rohu kluziště a Vašíčkovu šanci zlikvidoval obránce Výtisk.

Tygři poté sice znovu nebezpečně operovali před územím stráženým Kopřivou, leč v jedné z dalších početních převah se prosadila Slavia. Pět minut před koncem základní hrací doby zakončil přihrávkový kolotoč v útočné třetině Tomáš Pospíšil - 2:1. Pražané vzápětí vrhli všechny síly do útoku a Liberečtí se vytvořili hned několik slibných přečíslení, hostující celek se ale dokázal ubránit. Hosté to zkoušeli také v šesti bez brankáře, jenže vyrovnat se jim nepodařilo.

Severočeši si tak do tabulky připisují další tři body, když byli dvě třetiny lepším týmem. Červenobílí přidali na aktivitě až v poslední části, což na body nestačilo.

Ohlasy trenérů
Filip Pešán (Liberec): Odehráli jsme kvalitní utkání. Měli jsme dobrý pohyb. Obránci skákali do střel a dopomohli tak Vošvrdovi ke kvalitnímu výkonu. V závěru jsme si nepochopitelně zkomplikovali zápas, z čehož se musíme do příště poučit.

Jiří Čelanský (Slavia): My máme v posledních zápasech obrovský problém v brankovém prostoru soupeře, kam nedokážeme jít v dostatečném počtu hráčů. Kotouč pak často končí někde v rohu, odkud se těžko dávají branky. To rozhodlo i dnešní zápas. Dokud se nám to nepodaří zlepšit, nebudeme bodovat.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více