Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. listopadu 2010

Slavia posiluje. Z Chomutova přichází Jan Benda a další hráči na střídavý start

Asi není tajemstvím, že svěřence Vladimíra Růžičky v současnosti sužuje rozsáhlá marodka. Slavistický lodivod je tak nucen posílit kádr hráči z první ligy. „Momentálně máme hodně hráčů zraněných, a tak jsme se dohodli se několika prvoligovými kluby na střídavých startech několika hráčů,“ řekl trenér Růžička a dodal, že Slavii v následujících zápasech posílí Jan Benda a další čtyři hráči z Chomutova.

Kokrétně se jedná útočníky Petra Jíru, Milana Krafta, Zdeňka Skořepu a Pavla Selingra. Ty ovšem slávističtí trenéři využijí zřejmě pouze k jednorázovým střídavým startům. „V Chomutově mají momentálně také velkou marodku. Každopádně Jan Benda s námi trénuje už několik dní a ve Slavii zůstane minimálně do ledna. Ostatní hráči budou na jednotlivé zápasy dojíždět,“ prohlásil Růžička a kromě Bendy se zmínil ještě o jednom hráči. „V nedělním zápase určitě vyzkoušíme Zdeňka Skořepu a uvidíme, jak se mu bude dařit,“ dodal.

Čtyři z pěti chomutovských posil už v minulosti oblékaly červenobílý dres, což mělo na Růžičkovo rozhodování určitý vliv. „Většinu z nich trochu znám a určitě to částečně hrálo roli,“ řekl kouč Pražanů.

Osmatřicetiletý obránce Jan Benda, který ve Slavii působil v sezoně 1995/96, letos nastoupil k 21zápasům první ligy a zaznamenal v nich 11 bodů za tři góly a osm asistencí. S přehledem tak držel pozici druhého nejproduktivnějšího chomutovského beka.

Mimo Chomutova jednal Růžička s dalšími třemi prvoligovými týmy, a tak slávistický dres možná v budoucnu obléknou ještě někteří hráči Havlíčkova Brodu, Hradce Králové a Ústí nad Labem.

foto: www.klhchomutov.cz

Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více