Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
17. prosince 2010

Rozhovor s Tomášem Mickou z pohledu ženy

Říká se, že ženy nerozumějí hokeji. Jistě to neplatí pro všechny zástupkyně něžného pohlaví, ale některé z nich zajímají často úplně jiné věci, než většinu novinářů. Nejen hokejovým analfabetkám jsme se tedy rozhodli věnovat speciální rozhovor. Poprosili jsme studentku mediálních studií Jitku Janouškovou, aby si vzala na paškál Tomáše Micku. A jak to dopadlo? Dozvíte v následujícím článku.

Jitka Janoušková: Máte v kabině zrcadlo a upravujete se před ním, než jdete hrát?
Tomáš Micka: Jasně, zrcadlo v kabině máme, ale před zápasem se před ním neupravuju. Jsou tu jiní borci, kteří jsou neustále před zrcadlem, třeba Váša (Jiří Vašíček). To je velký model a ani se tím nijak netají. Ten by bez zrcadla asi být nemohl. Po trénincích a po hře musí vyjít z kabin vždy dobře upravený.

Kdo má podle vás na ledě nejlepší styl?
Největší hračička na ledě je mladej Růža, ten má šikovný ruce po tátovi, takže on.

Kdo je největší vtipálek týmu? Máte nějakou vtipnou historku z kabiny?
Největší vtipálek je určitě Michal Vondrka. On zná nazpaměť snad všechny filmy a scénky z nich, které umí velmi dobře předvádět. Je to neuvěřitelný. Historku konkrétní nemám, ale ze mě si třeba v kabině utahují, že moc nemluvím a jsem tichá voda. V kabině prostě mlčím.

O čem se bavíte v kabině před zápasem?
V kabině je před zápasem sranda. Bavíme se samozřejmě i o hře, máme porady s trenérem, to je jasné. I přesto se snažíme trochu uvolnit a Michal Vondrka se Zdendou Šaškem se nám starají o zábavu.

Stíháte se při zápase dívat na tribuny?
Hlavně se soustředím na hru, ale když jsou třeba reklamní bloky, tak se občas podívám i do hlediště. Někdy se dívám i na kostku, když je vtipná, abych se trošku uvolnil, ale jinak musím být pořád soustředěný na hru.

Máte nějaký rituál, který děláte před každým zápasem?
Nandávám si zpravidla první pravou brusli. V kabině máme formu na bábovku (abychom měli všichni formu), do které boucháme před odchodem na led.

Probíráte se spoluhráči, jak se vám líbí dresy? Máte nějaký dres, který se vám líbí?
No spíše probíráme jeho velikost. Hráči jsou různě velký a přijde jedna sada dresů, takže někdo menší, když má XXL, tak to má jako noční košili. Líbily se mi dresy, které jsme měli na Ligu mistrů. Ty byly opravdu pěkný.

Máte problém sehnat hokejku s vaší výškou?
Ne, co se týče hole, tak si ji můžu objednat na míru a není s tím žádný problém.

Jak regenerujete v době volna?
S týmem chodíme na masáže a do bazénu. S některými spoluhráči zajdeme i do kryokomory, to je dobrá regenerace. Jinak hodně spím, jsem zvyklý od školky chodit spát po obědě, což velmi rád dodržuji dodnes.

Párkrát jste se v zápase popral, jaký jste mimo hřiště?
Když mě něco v zápase hodně vytočí, tak se peru. Například, když nám někdo jde do gólmana, když někdo vlítne do mého spoluhráče, tak, že by ho mohl zranit, tak to se klidně poperu. Ale že bych byl nějaký konfliktní typ, tak to určitě ne. Fanoušci jistě vědí, že se s nimi vždy rád pobavím.

Co byste dělal, kdybyste nehrál hokej?
Tak to nevím. Chodíme s týmem na kickbox a ten mě hodně baví. Je to trochu paradox vzhledem k tomu, že vážně nejsem konfliktní typ.

Máte nějaké plány do budoucna, co budete dělat po skončení hokejové kariéry?
Rád bych zůstal u hokeje, ať jako trenér nebo manažer. Mám prostě rád hokejové prostředí.

Těšíte se na Vánoce?
Abych pravdu řekl, tak Vánoce jdou vcelku mimo mě. Nakupuji dárky 24. Vždycky vlítnu do centra a něco nakoupím, ale jinak se o Vánoce stará moje přítelkyně a rodiče. Jedeme s přítelkyní za rodiči a tam budeme slavit, ale 25. už máme zase trénink, takže Vánoce poměrně rychle přijdou a zase odejdou.

Máte nějaké přání do nového roku?
Přeji si, abychom byli všichni zdraví a fanoušci chodili na hokej.

Autor Ondřej Kalát, Jitka Janoušková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více