Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. prosince 2010

Slavia oslaví výročí! Proti Karlovým Varům odehraje 1000. zápas v extralize

Hokejisty Slavie čeká jedno velké jubileum. 26. prosince 2010 nastoupí v domácím zápase proti Karlovým Varům ke svému 1000. utkání v české extralize. Svěřenci Vladimíra Růžičky budou chtít navázat na poslední povedené představení proti Liberci, který deklasovali 7:1. Bude se moct oslavovat se vším všudy? Přijďte se sami přesvědčit v neděli od 15.00.

Náš soupeř

Trenéři: Antonín Stavjaňa, Václav Baďouček
Největší úspěchy: 1. místo v extralize 2009
Internet: www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Václav Skuhravý, Petr Kumstát, David Hruška

16 základních částí + 14 nadstavbových částí + 33 kol = 1000 zápasů

Asi se ptáte, za jak dlouho se v českých podmínkách dá odehrát 1000 zápasů. Slavia Praha postoupila do české extraligy v roce 1994 (česká extraliga se hraje od sezony 1993/1994). Nyní tedy hraje 17. sezonu v nejvyšší české hokejové soutěži. A pokud sečtete všechny zápasy základních i nadstavbových částí a přidáte k nim 32 odehraných kol z letošní sezony, vyjde vám číslo 999. V neděli proti Karlovým Varům tedy skutečně dokončí svěřenci Vladimíra Růžičky první tisícovku zápasů v české extralize.

Po kruté porážce následovala velkolepá výhra

Reprezentační přestávka Slavii evidentně prospěla. V neděli 12. prosince utrpěla krutou porážku ve Vítkovicích 1:7. Díky devítidenní pauze, během níž se uskutečnil sraz českého národního výběru na turnaji Channel One Cup, se mohli slávisté oklepat z tvrdého direktu. 22. prosince pak neměli slitování s Bílými Tygry z Liberce, kterým dva dny před Vánocemi nadělili sedm gólů. Na vysoké výhře se podílel premierovými třemi extraligovými body Michal Poletín. Autor dvou gólů a jedné asistence zůstal po zápase při zemi. „Chodím na led především s tím, neinkasovat. Když dám gól, je to pro mě něco navíc, a dneska se to povedlo hned dvakrát, což je skvělé,“ radoval se Poletín.
Stínem zápasu bylo zranění útočníka Vladimíra Růžičky, který si na konci druhé třetiny zlomil o tyčku liberecké branky kotník a v sestavě svého otce bude chybět pět až šest týdnů.

Energie hraje vyrovnané zápasy, málokdy ale vyhrává

Svěřenci Antonína Stavjani neprožívají nijak skvělé období sezony. Když se podíváte na jejich posledních 9 zápasů, tak uvidíte, že jejich zápasy neskončily větším než dvougólovým rozdílem. Pětkrát se dokonce muselo prodlužovat. Karlovy Vary si z nich ale odvezly pouze 9 bodů.
Kvůli posledním výsledkům se propadly tabulkou na sedmé místo právě před Slavii. Pražany od soupeře dělí pouze horší skóre a v případě vítězství se před Skuhravého a spol. posunou.

Postavení v tabulce

7. Karlovy Vary  32  10 - 5 - 7 - 10  100:96  47
8. Slavia        32  12 - 5 - 1 - 14   85:83  47

Sestavy v minulém kole

Kopřiva - Žižka, Kadlec, Kuboš, Benda, Kolařík, Roth, Barák, Špelda - Svoboda, Vondrka, Jelínek, Poletín, Pospíšil, Krenželok, Žejdl, Micka, Doležal, Tomica, Sklenář, Růžička. Mensator - Čutta, Kokko, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Mucha - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Sailer, Zatovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Vachovec, Zucker, Kuběna - Cyganov.
Autor Ondřej Kalát
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více