Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. března 2011

Takhle jsme hrát nechtěli, kál se Lukáš Endál

Třinec – Lukáš Endál skóroval v předchozím zápase v Praze jako poslední, v Třinci rovněž tak, tentokrát ale na rozdíl od předchozího zápasu spokojen nebyl. „Jestli se nepletu, tak jsme pět gólů dostali v oslabení, z toho tři ve třech, dva ve čtyřech, a to není dobrá vizitka, takhle jsme hrát nechtěli,“ litoval po zápase.

Lukáši, prohráli jste výrazným skóre, v čem vidíte příčinu?
Asi v naší nedisciplinovanosti. Třinec byl ze začátku aktivnější, chtěl více než my, hrál aktivněji a to nás bohužel stálo zápas. Prostě jsme nezačali tak, jak jsme chtěli, a pak přišla ta vyloučení. Musíme se vrátit k tomu, co chceme hrát, nedělat zbytečné fauly, doma na to šlápnout a ten zápas zvládnout.

Vy jste teď vyjmenoval řadu nedostatků, co ale bylo podle vás tzv. klíčovým, zlomovým momentem?
Nevím, asi trošku i to moje vyloučení na začátku zápasu. Ono se pak hraje lépe, když je stav nula nula co nejdéle, což jsme chtěli držet. Udělal jsem ale takový blbý faul po buly, hráli jsme v oslabení a dostali v přesilovce z toho gól. A to možná nebylo dobře.

Cítil jste pak vůči mužstvu dluh?
Asi každý hráč cítí jako by dluh, když ten zákrok jde na jeho vrub...

Ale na druhou stranu, první třetina o výsledku nerozhodla...
To ne, ale pak ta vyloučení pokračovala. Asi rozhodla naše nedisciplinovanost, takový zápas nemůžeme hrát s takovým počtem vyloučených.

Třinec na to, v jaké situaci se před tímto zápasem nacházel, hrál až moc ve velkém klidu, v pohodě, nemyslíte?
Já si myslím, že to Třinec prostě zkusil a vyšlo mu to. Nám to naopak nevyšlo, ale my z toho vědu neděláme a ve středu hrajeme doma a tam hrajeme dobře. Tak já věřím, že teď se ukážeme zase my, že předvedeme naší sílu. Pevně věřím, že ten zápas doma zvládneme! Je to pro nás ponaučení, série ale pokračuje, hraje se na čtyři vítězné zápasy a my máme další mečbol doma. Věřím, že to doma zvládneme.

Lukáši, vy tradičně své fanoušky napínáte, pokud možno až do posledního zápasu, do sedmého zápasu, do nájezdů, respektive do prodloužení. To něco podobného plánujete i teď?
Doufám, že ne, a doufám, že se nám ten zápas doma povede, že začneme hned od začátku tak, jak chceme hrát, a že se pak nebudeme muset tahat do sedmého zápasu. Že to prostě bude bez nějakého dramatu, ale je to play-off, může se stát cokoliv.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více