Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.8.2011

Slavia na TPS Turku nestačila

ET, neděle 14.8.2011, Turku - Slavia
Turku
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 23. Anttila (Raboin), 60. Plíhal (Seppänen). Vyloučení: 5:8. Diváci: 2673. Průběh utkání:2:0.

Sestavy

Turku

Schwarz (Ahlqvist) - T. Mojžíš, Seppänen, Viitanen, Raboin, Vittasmäki, Pelkonen, Palmroth, Seinelä - Vahalahti, Plíhal, Suominen - Birner, Laakso, Černý - Huhtala, Virtala, Hattunen - Anttila, Hauhtonen, Laine.

Slavia

Kopřiva (Slipčenko) - Šulc, Kadlec, Vašíček, Roth, Krejčík, Kuboš, Špelda - Tomica, Svoboda, Kůrka - Sklenář, Růžička, Krenželok - Poletín, Jelínek, Micka - Čermák, Hertl, Endál - D. Jaškin.

Svěřencům Vladimíra Růžičky se nepodařilo navázat na vítězství v předchozím zápase European Trophy a na ledě finského TPS Trurku prohráli 0:2. Slavia si opět dokázala vypracovat velké množství šancí, ale v brance TPS odchytal skvělý zápas Marek Schwarz. Ke konci utkání si díky častým vyloučením nemohli sešívaní vypracovat větší tlak a v závěrečných vteřinách navíc inkasovali gól při hře bez brankáře. V brance hostů chytal Miroslav Kopřiva.

Slávisté nastoupili na ledě TPS Turku již ke svému třetímu utkání v rámci European Trophy. Pro Finy to byl však první letošní zápas v této soutěži. Mezi třemi tyčemi v domácí brance byl český gólman Marek Schwarz, do branky Slavie se postavila gólmanská jednička Miroslav Kopřiva.

V úvodu zápasu měl více práce Kopřiva, ale Slavia po pár minutách hru vyrovnala a místy byla hodně nebezpečná. V první třetině domácí však přestříleli svého soupeře poměrem 11:6, ale oba gólmani drželi čistá konta.

Na začátku druhé třetiny měl po krásné individuální akci velkou šanci Petr Jelínek, ale gólman Schwarz ho skvělým zákrokem vychytal. Navíc o pár vteřin později přišel trest na druhé straně. Marko Antilla na začátku 23. minuty propálil příklepem vše, co mu stálo v cestě - 1:0 pro TPS.

Slavia po inkasované brance přidala na obrátkách a začala být hodně nebezpečná. Ex-boleslavský gólman Marek Schwarz v barvách TPS se však rozchytal k velkému zápasu a sešívaní nebyli schopni ho překonat. Slávisté ve druhé třetině vyslali na branku hned 16 střel, ale ani jedna se neuchytila.

Vstup do třetí herní části byl opět ve znamení slávistického útoku a střelecké nemohoucnosti. S postupem času navíc slávisté zbytečně často faulovali a přicházeli tak o tlak i možnost vyrovnat skóre. A když navíc v poslední minutě šli hosté opět do čtyř, zdálo se, že zápas je beznadějný. Svěřenci trenéra Růžičky vyrovnali počet hokejistů na ledě odvoláním gólmana Kopřivy, ale jejich snaha resultovala pouze v další inkasovanou branku. Do prázdné klece se trefil Čech ve finském dresu Tomáš Plíhal.

Slávisté si tak ze severské štace odvážejí jednu výhru a dvě prohry. Další zápas turnaje European Trophy je čeká v pátek v Edenu proti Spartě! Ve Finsku sledovalo slávisty 2673 fanoušků, překonáme tento údaj v prvním letošním derby?

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více