Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. září 2011

Růžička: Sparta cíle nemá, my ano! Chceme být před ní

Na úterní předsezónní tiskové konferenci Slavia představila kádr pro nový extraligový ročník a mluvilo se i o rozpočtu. Tým je již delší dobu znám a žádný nový hráč se v týmu pravděpodobně již neobjeví. Cíle pro příští sezónu vtipně glosovoval Vladimír Růžička: "Četl jsem, že Sparta si cíle nedává. My si cíle dáváme! Jako každou sezonu chceme být před nimi."

Na tiskové konferenci byli novinářům k dispozici předseda představenstva JUDr. Tomáš Kotouč, obchodní ředitel Mgr. Ladislav Blažek a samozřejmě i trenér a manažer Vladimír Růžička. Za hráče pak promluvil kapitán týmu Petr Kadlec.

Ještě než se začalo mluvit o nadcházející sezóně, funkcionáři klubu se naposledy ohlédli za tou uplynulou. "Po sportovní stránce jsme byli se sezónou maximálně spokojeni a je potřeba smeknout před Vládou Ružičkou, který i s opětovně redukovaným rozpočtem dosáhl skvělého úspěchu a navíc zapracoval mladé hráče," vysekl poklonu trenérovi Tomáš Kotouč. "Po ekonomické stránce jsme dodrželi předsevzetí k rozpočtu a po intenzivní práci se podařilo rozpočet nad sto milionů naplnit a hlavně ho dodržet. Klub hospodařil vyrovnaně," dodal Kotouč.

K rozpočtu se vyjádřil i Ladislav Blažek: "Naplnit rozpočet je těžší a těžší. Navíc jsme jeden z mála klubů, který vlastní stadion a není města. Prostředky, které jsou vynaloženy na A-tým jsou kolem 11. - 12. místa extraligové tabulky. Sportovně jsme tedy při tomto poměru na prvním místě. Rozpočet ještě naplňujeme. V O2 areně máme pořád smlouvu do roku 2024, ale jednáme o lepších podmínkám pronájmu. Máme od APK výjimku pro všechny případy, abychom mohli hrát v Edenu, ale není to aktuální a neplánujeme to."

"Když čteme, že některé kluby si stěžují, že dostanou od města místo třiceti jen dvacet pět miliónů, tak se trochu divíme. Nemáme žádnou podporu města. Co obchodní ředitel Láďa Blažek zařídí, tak z toho platíme A-tým, mládež a dva stadiony. Kdyby to tak nebylo, tak můžeme udělat dvě pětky třeba z Kanaďanů," uzavřel kapitolu rozpočtu Tomáš Kotouč.

Hrát nahoře a pokořit Spartu

Slavia chce navázat na loňskou sezónu výkony a dobrým výsledkem v play-off. "Četl jsem, že Sparta si cíle nedává. My si cíle dáváme! Jako každou sezonu chceme být před nimi. Chceme jít do play-off a chceme být co nejvýš, ale máme pokoru. Liga bude ještě více vyrovnaná. Největším favoritem je podle mne Plzeň," prohlásil Vladimír Růžička, který si pochvaloval i předsezónní zápasy: "Letní příprava byla trochu jiná. Hráli jsme European Trophy, ale chtěli jsme připravit družstvo na extraligu. Sice jsme vyhráli jen dvě utkání, ale jsem maximálně spokojen. Myslím, že jsme v této konfrontaci obstáli. Trénink jsme neměnili, kluci šli často do utkání v únavě po tréninku. Zápasy gradovaly a měly hodně dobrou úroveň. Srpen jsme si lépe nemohli představovat."

Pro začátek extraligy není připraven gólman Robert Slipčenko, který má zraněná záda a Lukáš Endál, jenž byl na operaci s břišní dutinou. Jako dvojka tak začne Dominik Furch. Endál by měl začít trénovat do dvou týdnů. Trenér prozradil i složení útoků, to ovšem můžete brát s rezervou. "Všichni vědí, že kdo u nás začíná v první lajně, může rychle hrát čtvrtou. Komu se bude dařit a bude odvádět dobrou práci, tak ten dostane samozřejmě logicky více prostoru na ledě. Budeme hrát na třináct útočníků a sedm obránců, které budeme stahovat během utkání na šest. Tomáše Kůrku mám z důvodu zranění proti Plzni zatím jako třináctého, ale toho budu hodně vytěžovat a věřím mu i v přesilovkách a do některého útoku ho samozřejmě zapracuji," řekl Růžička.

Předpokládané složení týmu

Útok:
Tomica, Růžička , Svoboda
Sklenář, Krenželok, Kalus
Jelínek, Doležal, Micka
Hertl, Jaškin, Čermák

Obrana: Kadlec, Šulc, Roth, Vašíček, Kuboš, Krejčík, Kolařík. Osmý bek: Lukáš Špelda.

Brankáři Kopřiva, Slipčenko (zraněn), Furch, Dlouhý

Ve složení útoků chybí z důvodu zranění Tomáš Kůrka a Lukáš Endál. Kůrka však bude pro start Tipsport extraligy připraven.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více