Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. října 2011

Každý bod bude na konci sezony důležitý, říká lovec Tygrů Tomáš Svoboda

L i b e r e c - Tomáš Svoboda je hráčem, na kterého se v Liberci ještě nějakou dobu nezapomene. Ve čtvrtfinále minulého play-off nejen vyrovnal, ale v prodloužení také vyhrál sedmý zápas série a i nyní se pod Ještědem zapsal mezi střelce. Tentokrát jeho gól nakopl celek Slavie k vyrovnání a zisku jednoho bodu, který může mít na konci sezony roli převelice důležitou.

Nepřipomínalo Ti dnešní utkání rozhodující zápas minulého čtvrtfinále?
Vývojem určitě, ale bohužel jsme dnes na výhru nedosáhli, což je pro nás rozhodující.

Nepomýšleli jste v průběhu utkání i na tříbodové vítězství?
Šancí jsme měli určitě dost, troufal bych si říci, že více než domácí, jenže na rozdíl od nich jsme je neproměňovali, v čemž dnes byl největší kámen úrazu.

Nakonec máte z utkání alespoň jeden bod, bude pro Vás důležitý?
Tak určitě, v té sezoně bude každý bod důležitý, takže jsme rádi za bod z venku. Každopádně musíme tu hru, kterou předvádíme venku převézt do domácích střetnutí, což se nám zatím nedaří. Spokojenost tu tedy je, ale musíme ještě zapracovat na koncovce, kterou máme špatnou.

Na konci sis věřil i na samostatný nájezd, ale v něm se Ti nepodařilo skórovat.
Vošvrda tam proti mně vyjel a já jsem pozdě zvedl hlavu. Měl jsem promyšlené, co budu dělat, dopředu, a to byla asi největší chyba.

Vaše pozice v tabulce není zrovna ideální, projevuje se to na pohodě týmu?
Určitě se o tom bavíme, ale ještě nás čeká hodně zápasů, takže si myslím, že k panice vůbec důvod není. Samozřejmě musíme zápas od zápasu na naší hře pracovat, ale určitě v šatně žádná panika není.

Trenér Růžička nebyl příliš spokojený s chybami, které poslední dobou děláte.
Je dobré si vlastní chyby uvědomovat, hlavně protože platí, že kdo udělá těch chyb víc, ten většinou prohraje.

Nechybí Vám tu hráči, kteří zde hráli loni, jako např. Tomáš Pospíšil nebo Michal Vondrka?
Byli to oba kvalitní útočníci, takže nám oba chybí, ale hrajeme s tím, co máme. Přišel Petr Kalus a vrátil se Tomáš Kůrka, což jsou také dva hodně kvalitní útočníci, takže musíme čekat, než se sehrajeme a potom to půjde dobře.

Co s Vámi udělaly ty dva rychlé góly na začátku prvního dějství?
Před tím prvním gólem jsem zrovna šel střídat z ledu, takže jsem viděl až to opakování na kostce. Nevím přesně, co se tam stalo, ale pak jsme ještě dále hráli v oslabení, a to tam nesmíme chodit s tím, že ho máme dát, ale s tím, že můžeme dostat dalšího.

Díky za rozhovor a hodně štěstí v následujících střetnutích!

Autor Radoslav Vavřina
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více