Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. září 2002

Dorostenci si kladou postupné cíle

Slávističtí dorostenci mají od začátku přípravy na sezónu 2002/03 novou trenérskou dvojici. Asistenta trenéru Petru Novákovi dělá nyní bývalý reprezentant Jiří Doležal. Loňský kouč Jiří Kalous, který současně dělá asistenta v reprezentační dvacítce, se posunul od nové sezóny na lavičku áčka. S Petrem Novákem jsme si povídali o letní přípravě i vyhlídkách týmu pro nadcházející sezónu.

Suchou letní přípravu zahájil dorost 2. května a trénoval až do vysvědčení. Kondiční část zpestřili trenéři hráčům třemi soustřděními. Prvním byl fotbalový turnaj ve Svojaticích za účasti Kobry, Sparty a místního fotbalového týmu. "Kromě fotbalových zápasů jsme se věnovali i dalšímu tréninku. Bydleli jsme tam v místní školce a šlo nám hodně o stmelení kolektivu. Snažili jsme, aby to hráče bavilo. Jeden večer jsme společně opékali prase," popisuje hlavní trenér Petr Novák pobyt na turnaji, který slávisté nakonec vyhráli.

Po dvou tréninkových jednotkách v prostředí Slavie odjeli dorostenci na sedmidenní soustředění do Krkonoš na kola. "Jako každý rok jsme najezdili spoustu kilometrů. Proložili jsme to posilováním a hodně jsme také běhali terénem. Byl jsem hodně spokojen s morálkou, k tréninku kluci přistoupili velmi dobře. Vzali jsme s sebou jednoho vodiče, který na kole jezdil s těmi nejrychlejšími," popisuje trenér.

Po návratu z Krkonoš se slávističtí mladíci připravovali v areálu Slavie sedmkrát týdně. V úterý 18. června pak odjeli na závěrečné soustředění suché přípravy do Nové Včelnice. Strávili tam osm dnů. "Zde jsme se už věnovali rychlosti, obratnosti, síle a také hrám."

Hráčům pak dopřáli trenéři tři týdny prázdnin. Dorostenci se znovu sešli 20. července. "Začali jsme kombinovanou přípravou, trénovali jsme na ledě, hodně jsme běhali a chodili do posilovny," 4. srpna pak trenér Novák odvezl své svěřence do míst, kde prožil své mládí - do Havlíčkova Brodu. "Byli jsme tam týden, sehráli dvě utkání proti Brnu a Havlíčkovu Brodu, ale hlavně jsme tam měli možnost čtyřikrát denně trénovat," hledá hlavní klad tohoto soustředění Novák.

Dorost pak týden trénoval na Slavii a odtud se 17. srpna vydal na dvoudenní turnaj do Pardubic. "Z pěti týmů jsme skončili třetí. Vyhráli České Budějovice, které po povodních nebyly dlouho na ledě," usmívá se kouč.

Letošní sezóna bude pro dorostence i juniory mnohem více nahuštěná než loňská. Administrativním zásahem ze svazu totiž bylo rozhodnuto, že část play-off se bude hrát na tři vítězné zápasy. "Moc s tím nesouhlasím. Je to o diskusi, ale ta neproběhla. Mladí kluci potřebují více trénovat. Není dobře, aby pořád hráli jen zápasy. Větší příležitostí k tréninku je do konce roku vlastně jen jedna reprezentační přestávka," kroutí hlavou Novák.

Obě nejvyšší mládežnické kategorie tak čeká každých 14 dní pondělní utkání. Novák změně trochu přizpůsobil i letní přípravu. "Trochu více jsme se letos zaměřili na kondici.

Cíle dorosteneckého výběru Slavie jsou stejně jako loni postupné. "Nejdříve chceme stabilizovat kádr, vnutit mužstvu nějakou tvář a systém. Dalším cílem je postup mezi šest nejlepších celků. Pak se budeme snažit dostat do play-off a když se nám to povede, bude chtít už jenom vyhrávat," dodává na závěr Petr Novák.

Přehled přípravných zápasů dorostenců:
30.7.: HC Vagnerplast Kladno - HC Slavia Praha 1:3 (první tři pětky)
30.7.: HC Vagnerplast Kladno - HC Slavia Praha 6:2 (další tři pětky)
4.8.: HC IPB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 0:4
7.8.: HC Slavia Praha - HC Brno 5:5 (v Havlíčkově Brodě)
9.8.: HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Slavia Praha 5:4
14.8.: HC Slavia Praha - HC Kobra Praha 9:2
17.8.: HC Vagnerplast Kladno - HC Slavia Praha 5:2 (3 x 15 min, v Pardubicích)
17.8.: HC Slavia Praha - HC České Budějovice 2:2 (3 x 15 min, v Pardubicích)
18.8.: HC Slavia Praha - HC Chemopetrol Litvínov 11:1 (3 x 15 min, v Pardubicích)
18.8.: HC IPB Pojišťovna IPB Pardubice - HC Slavia Praha 2:3 (3 x 15 min)
21.8.: HC Slavia Praha - HC IPB Pojišťovna Pardubice 5:1
22.8.: HC Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 1:4
29.8.: HC Slavia Praha - HC Bílí Tygři Liberec 3:1
1.9.: HC Brno - HC Slavia Praha 2:3

Změny v kádru:
Odchody: Jan Nádvorník, Jakub Vlček, Ronald Wurm, Martin Dejmal, Tomáš Helmich, Jan Horák, Jan Kolinger, Jan Kratochvíl (všichni hostování, Kobra Praha), Lukáš Rindoš, Michal Valjent (oba hostování, Chomutov), Marcel Křivánek (hostování, Benešov), Pavel Kříž (hostování, Liberec), Tomáš Lorenc (hostování Velké Popovice), Štěpán Hron (přestup, Sparta Praha), odcházejí i Vojtěch Krňoul a Martin Zeithammer.
Příchody: Lukáš Endál (přestup, Havlíčkův Brod), Dominik Kamiš (přestup, Kobra Praha), Tomáš Růžička (hostování, IHC Písek), Vladimír Sobotka (hostování, Horácká Slavia Třebíč)

Zde si přečtěte obdobný článek před startem sezóny 2001/02.
Zde najdete loňskou soupisku.
A zde potom aktualizovanou soupisku pro sezónu 2002-03.

Obdobný článek o juniorské kategorii naleznete ZDE.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více