Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
9. září 2002

Play-off povinností!

Tradiční předsezónní tisková konference probíhala v prostředí finišujících úprav interiéru zimáčku v Edenu. Z postaveného lešení dva umělci na stěnu barevně vyváděli logo HC Slavia, všudypřítomné zbytky po malířích a zednících signalizovaly, že v rámci možného stadion opět o něco více prokoukne.

Úvod tiskové konference byl částečně bilanční: "Loňské čtvrté místo bylo pro nás úspěchem," začal prezident klubu Miroslav Tvrdý. "Chtěli jsme sice více, především postoupit přes Spartu, ale realita byla jiná, Sparta byla lepší a postoupila zaslouženě." Dále prezident klubu kvitoval navýšení rozpočtu klubu o 13 miliónů korun. Ekonomické posílení klubu přineslo i posílení hráčského kádru, které jste již jistě zaregistrovali. Klub nyní pracuje zhruba s osmdesátimiliónovým rozpočtem, provoz áčka spolyká miliónů 65, z toho čtyřicet jde na platy. K plánům poté prezident pronesl jednoznačně: "Povinností je vybojovat play-off!". Podle našeho prezidenta není aktuální přestup Martina Ručínského: "Ručínského příchod není pro klub ekonomicky únosný!"

Podobně výstižně a lapidárně se k cílům vyjádřil i trenér, Vladimír Růžička: "Naším cílem je již zmíněné play-off, hrát dobrý hokej a vyhrávat. Když se bude vyhrávat, vyhrajeme i ligu!" Za důležité přitom označil především naučit se hrát nahoře v tabulce a po loňských zkušenostech i nezbytnost absence zdravotních problémů. Po přípravě panuje tradiční spokojenost s brankáři, posílená obrana fungovala také spolehlivě, slabinou je již tradičně útok, na problémech s koncovkou se však na trénincích usilovně pracuje a trenér věří, že v lize bude koncovka diametrálně odlišná od té v přípravě.

Obchodní manažer, Ladislav Blažek, představil nového hlavního partnera klubu – PRE. Ten se objeví na dresech vedle již tradičního sponzora – stavební firmy. I když… Původní název IPS a posléze IPS SKANSKA se bude prezentovat již pouze jako SKANSKA a tak po dlouhých letech nebude na našich dresech zkratka IPS. Na sezónu je vyprodáno 90 % kapacity k sezení a 10 % k stání v podobě permanentních vstupenek, které platí pouze na základní část. Kapacita stadionu byla snížena o 150 míst v důsledku výstavby nových VIP prostorů. V plánu je přebudování kompletního ozvučení stadiónu a vybudování druhé ledové plochy hned vedle zimního a plaveckého stadiónu. Zatím se sondují možnosti a způsob financování, ale termín otevření by měl být již příští kalendářní rok!

Z aktuálních zpráv je příjemná ta, že kádr je zdravotně v pořádku, menší problémy má Viktor Ujčík, ale do začátku by měl být v pořádku. Jedničkou bude opět Roman Málek, jistit záda mu bude Lukáš Hronek, který bude hostovat v Chomutově a měl by tam zastávat pozici jedničky mužstva.

Předpokládaná sestava: Málek (Hronek, Chmelař) – Hejda, Kadlec – Kučera, Novák – Graňák, Kolařík – Pojkar, Posmyk – Hruška, Beránek, Antoš – Ujčík, Štraub, Tomica – Klepiš, Steiner, Sup – Jaroš, Míka, Šaffer – Dlouhý, Kopecký.

Autor Karel Líbal
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více