Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. listopadu 2011

Slavia začíná venkovní sérii na ledě Komety

Po reprezentační přestávce čeká Slavii během jednoho týdne série tří zápasů venku v řadě. Jejím prvním soupeřem bude v pondělní předehrávce 24. kola extraligy Kometa. A bude to velká výzva. První vzájemný duel sezony skončil v O2 areně výhrou brněnského týmu 9:5, slávisté tak budou toužit po odvetě. Navíc venku se jim oproti domácí bídě docela daří, ukážou to i v moravské metropoli? Zápas začíná od 18:00.

Náš soupeř

Klub založen: 1953
Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo
Největší úspěchy: 11 mistrovských titulů (1955-58, 1960-66)
Internet: www.hc-kometa.cz
Hvězdy týmu: Sasu Hovi, Petr Hubáček, Tomáš Pospíšil

Kometa: jednou nahoře, pak zas dole

V Brně zatím nemohou být s průběhem sezony příliš spokojeni. Po postupu do extraligy dvakrát chyběli v play off a letos by to chtěli už za každou cenu změnit. Tým však podává kolísavé výkony, fanoušci si musejí připadat jako na houpačce. Jednou Kometa zazáří, potom naopak úplně zhasne. Příklady? Dokáže třeba dát devět gólů na ledě Slavie, vyhrát 6:1 v Plzni, ale potom zase dostane osmičku v Kladně.

Svěřenci uznávaného kouče Zdeňka Venery vyhráli v sezoně maximálně dvakrát v řadě, nepřipsali si delší vítěznou sérii stejně jako slávisté. První reprezentační pauzu docela přivítali, poslední tři zápasy totiž prohráli. V aktuální tabulce je Kometa až na jedenáctém místě, dva body před dvanáctou Slavií. Na desátý Litvínov a tím pádem postup alespoň do předkola play off momentálně ztrácí dva body. Má ale utkání k dobru.

Nejproduktivnějším hráčem mužstva je Tomáš Pospíšil, který loni úspěšně hostoval ve Slavii. Hned za ním je v klubovém bodování další ex-slávista Miroslav Holec. Vedení Komety se snaží posilovat kádr i během sezony. Už před prvním vzájemným duelem se Slavií získal slovenského matadora Róberta Petrovického, v přestávce k němu přibyl jeho krajan Jozef Balej, jenž v Brně působil už v minulé sezoně.

Slavia: venku se cítí lépe než doma

Slavii čeká po reprezentační pauze série tří zápasů venku v řadě, což možná uvítala. Doma v O2 areně se totiž v sezoně zatím trápí, má na vlastním kluzišti nejhorší bilanci ze všech týmů v extralize. Jen osm získaných bodů z jedenácti zápasů je hodně málo. To venku je to o hodně lepší.

Kometa, Kladno a Pardubice. To jsou soupeři, které teď sešívaní postupně vyzvou na jejich hřištích. Na brněnskou Kometou nemají zrovna krásné vzpomínky, v prvním vzájemném duelu museli doma přetrpět porážku 5:9. Nyní tedy budou myslet na odvetu. A také půjde o důležité body do tabulky, které oba týmy v boji o play off nutně potřebují.

Jak pomohla, či nepomohla slávistům reprezentační pauza? To možná ukáže už následující týden. Zatím to není v sezoně žádná sláva, výsledky ani výkony příliš nepotěšily. Jak se ale zdá, tým (zatím) nedozná výrazných změn, jen drobné úpravy. V posledních duelech se do sestavy nevešel útočník Tomáš Micka, který bude sbírat zápasovou praxi v prvoligovém Berouně, povolání do prvního týmu se naopak dočkal mladík Lukáš Žejdl.

Do Brna s fanklubem

Slávistický fanklub organizuje na zápas do Brna výjezd. Ale pozor, tím jen začíná výjezdový týden, pro své členy připravil speciální akci - kdo pojede v pondělí do Brna a ve středu do Kladna, má dopravu vlakem i vstupenku na páteční zápas v Pardubicích zdarma! Více zde

Historická bilance Slavia vs. Kometa

Celkem 13 zápasů 8 – 2 – 0 – 1 – 2
Doma    7 zápasů 4 – 1 – 0 – 1 – 1
Venku   6 zápasů 4 – 1 – 0 – 0 – 1

Postavení v tabulce

11. Kometa 6 - 3 - 0 – 10 52:56 24
12. Slavia 5 - 2 - 3 – 10 51:64 22

Doma
10. Kometa 3 – 2 – 0 – 4 25:23 13
Venku
6.  Slavia 4 – 0 – 2 – 3 29:28 14

Poslední zápasy

Slavia-Plzeň 0:3
Slavia-Třinec 3:2sn
Litvínov-Slavia 6:5n
Slavia-Č. Budějovice 0:3
Slavia-Ml. Boleslav 0:2
Pardubice-Kometa 3:1
Kometa-Liberec 2:4
Sparta-Kometa 3:0
Kometa-Litvínov 5:1
Plzeň-Kometa 1:6

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Růžička 17 bodů (6+11)
Tomáš Hertl      15 bodů (9+6)
Tomáš Svoboda    14 bodů (9+5)
Tomáš Pospíšil 14 bodů (7+7)
Miroslav Holec 12 bodů (5+7)
Jakub Svoboda  11 bodů (8+3)

Sestavy v minulém kole

Furch – Kadlec, Kolařík, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Vašíček, Šulc – Krenželok, T. Hertl, Tomica – T. Svoboda, Kůrka, M. Čermák - Žejdl (28. Jaškin), V. Růžička, Sklenář – Jelínek, Třetina, Doležal Trvaj – Švrček, Žižka, Kováčik, Kempný, Valach, Malec – Pospíšil, Petrovický, Hubáček – Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý – Erat, Podkonický, Jakub Svoboda – H. Zohorna, Koreis, Jankovič
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více