Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. listopadu 2011

Slávisté doufají v procitnutí, do cesty se jim postaví Pardubice

Třetí a poslední zápas z venkovní série po reprezentační pauze čeká Slavii v pátek na ledě Pardubic. V Brně i v Kladně sešívaní neuspěli, nezískali ani bod a vstřelili jedinou brankou. Trápení v koncovce narůstá do obřích rozměrů, tým se utápí v herní í výsledkové mizérii. Zvedne se na východě Čech, nebo mu tradiční rival zasadí další ránu? Zápas 22. kola Tipsport extraligy začíná v pardubické ČEZ Areně od 18:00.

Náš soupeř - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Klub založen: 1923
Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina
Největší úspěchy: 5 mistrovských titulů (1973, 1987, 1989, 2005, 2010)
Internet: www.hcpce.cz
Hvězdy týmu: Petr Koukal, Martin Bartek, Pavel Brendl

Pardubice: ofenzivu posílil střelec Brendl

Na východě Čech zatím může vládnout celkem spokojenost, bronzový tým z minulé sezony se drží na špici, aktuálně je v tabulce čtvrtý. Do extraligového kolotoče dobře vstoupil i po reprezentační přestávce. V Mladé Boleslavi předvedli svěřenci trenérů Hynka s Lubinou drtivý finiš. Po dvou třetinách sice prohrávali 1:3, ale v závěrečném dějství zvrátili zápas na svou stranu a vyhráli 4:3.

Vítěznou branku vstřelil necelé dvě minuty před koncem Pavel Brendl, jenž je zatím velkou posilou pardubické ofenzivy. Vyhlášený kanonýr do týmu výborně zapadl, v pěti zápasech nasázel už 5 branek a přidal 3 asistence. Nastupuje v prvním útoku se sehranou dvojkou Koukal - Kolář, pozor si budou muset dávat slávisté i na zámořského krajánka Elkinse a slovenského střelce Barteka.

V Pardubicích v nedávné době kromě příchodu Brendla počítali také jednu ztrátu, reprezentační obránce Jakub Nakládal zamířil do ruské Ufy. Po jeho odchodu teď velí defenzivě především zkušení rutinéři Aleš Píša a Vladimír Sičák, v brance se mohou Východočeši spolehnout na Martina Růžičku. Tým se momentálně musí obejít bez zraněného slovenského forvarda Radovana Somíka, jenž si před třemi týdny po srážce s kladenským obráncem Liborem Procházkou natrhl zadní stehenní sval.

Slavia: situace začíná být vážná

V prvním vzájemném utkání sezony slávisté s Pardubicemi prohráli, na domácím ledě padli po boji 1:2. Na východě Čech budou chtít tradičními rivalovi porážku oplatit, nepojedou tam však vůbec v dobrém rozpoložení. Už to totiž začíná být z jejich strana krize. Jdou od porážky k porážce (tři v řadě, z posledních deseti zápasů osm), trápí se v koncovce (už šestkrát v sezoně nedali v zápase ani gól) a soupeři se jim v tabulce vzdalují.

Jestliže se fanoušci upínali k reprezentační pauze, že by mohla sešívanům prospět, tak se zatím přepočítali. Slávisté prohráli v pondělí v Brně i ve středu v Kladně, kde se alespoň zásluhou Tomáše Kůrky dočkali čestného úspěchu. Z gólu se radovali po dlouhých 184 minutách střeleckého ticha. Herní i výsledkovou mizérii se však zatím nedaří prolomit, skóre 1:12 z posledních třech zápasů je dostatečně výmluvné.

Ve středu mohl slávisty potěšit jen fakt, že oba týmy za nimi (Karlovy Vary a Mladá Boleslav) také prohrály, a bodový rozestup tak zůstal stejný. Ztráta na alespoň předkolo play off ale zase naopak narostla, aktuálně desáté Kladno má na dvanáctou Slavii náskok už sedmi bodů. Slávistický šéf Vladimír Růžička si vážnost situace uvědomuje a usilovně shání nové posily, které by týmu pomohly z krize ven. Prvním úlovkem je navrátilec Michal Vondrka, který by měl nastoupit už v Pardubicích.

Do Pardubic s fanklubem

Slávistický fanklub organizuje na zápas do Pardubic výjezd. Pro své členy připravil speciální akci - kdo byl v pondělí v Brně i ve středu v Kladně, po předložení vstupenek z obou duelů bude mít dopravu vlakem i lístek na utkání v Pardubicích zdarma! Více zde

Historická bilance Slavia vs. Pardubice

Celkem 67 zápasů 25 – 7 – 8 – 1 – 26
Doma   34 zápasů 17 – 3 – 5 – 0 – 9
Venku  33 zápasů  8 – 4 – 3 – 1 – 17

Play off
2001/02 čtvrtfinále - 4:2
2002/03 finále - 4:3

Postavení v tabulce

4.  Pardubice 10 – 2 – 3 – 6   64:51 37
12. Slavia     5 – 2 – 3 – 12  52:73 22

Doma
3. Pardubice   5 – 2 – 1 – 2   32:22 20
Venku
8. Slavia      4 – 0 – 2 – 5   30:37 14

Poslední zápasy

Kladno-Slavia 5:1
Kometa-Slavia 4:0
Slavia-Plzeň 0:3
Slavia-Třinec 3:2sn
Litvínov-Slavia 6:5n
Slavia-Č. Budějovice 0:3
Slavia-Ml. Boleslav 0:2
Ml. Boleslav-Pardubice 3:4
Vítkovice-Pardubice 5:3
Pardubice-Kometa 3:1
Č. Budějovice-Pardubice 2:5
Pardubice-Zlín 6:1
Sparta-Pardubice 4:1
Pardubice-K. Vary 3:4sn

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Růžička 17 bodů (6+11)
Tomáš Hertl      15 bodů (9+6)
Tomáš Svoboda    14 bodů (9+5)
Tomáš Kůrka      13 bodů (8+5)
Jakub Sklenář     9 bodů (2+7)
Petr Koukal      18 bodů (7+11)
Martin Bartek    14 bodů (7+7)
Jan Starý        13 bodů (8+5)
Jan Kolář I      13 bodů (4+9)
Corey Elkins     11 bodů (6+5)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Krenželok, Kalus, Doležal - Kůrka, Žejdl, Jelínek - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, T. Hertl, M. Čermák M. Růžička - Píša, Kolář II, Sičák, V. Kočí, Benák, Borer, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Brendl - Bartek, Elkins, Sim - Kousal, T. Zohorna, Buchtele - Rákos, T. Nosek, Starý - Radil
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více