Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. prosince 2011

Slavia hostí rozjeté Jihočechy, přidá doma třetí výhru v řadě?

Prokletí domácích zápasů je snad už pryč. Slávisté vyhráli v O2 areně dvakrát v řadě, nárůst formy budou chtít potvrdit i v pátečním utkání 30. kola, ve kterém doma přivítají českobudějovický HC Mountfield. Proti týmu ze špičky extraligy nastoupí s dalšími dvěma posilami, po velkém trejdu s Kometou Brno se fanouškům představí v sešívaném dresu obránce Juraj Valach a útočník Tomáš Pospíšil. Zápas začíná v 18:15.

Náš soupeř - HC MOUNTFIELD České Budějovice

Klub založen: 1928
Trenéři: František Výborný, Milan Kupka
Největší úspěchy: mistrovský titul (1950/51), 2. místo (1980/81), 3. místo (1994/95 a 2007/08)
Internet: www.hokejcb.cz
Hvězdy týmu: Aleš Kotalík, František Ptáček, Jakub Kovář

Slavia: dorazily další posily

Slavii mají pomoct na cestě vzhůru další změny v kádru. Kouč a generální manažer Vladimír Růžička se rozhodl uskutečnit trejd s podobně trápící se Kometou. Zatímco do Brna zamířili Jiří Vašíček a Tomáš Svoboda, opačným směrem do Prahy se vydali slovenský bek Juraj Valach a útočník Tomáš Pospíšil, který působil ve Slavii už v minulé sezoně a vydatně jí pomohl k postupu do semifinále play off.

Sešívaní se pondělním vydřeným vítězstvím nad poslední Mladou Boleslaví trochu odpoutali ode dna tabulky. Zlomili tím snad také domácí prokletí,v O2 areně totiž vyhráli podruhé v řadě, což se jim v sezoně ještě nepodařilo. Navázat na předchozí dva úspěchy však nebude jednoduché, v cestě jim stojí rozjeté České Budějovice.

Pokud však chtějí slávisté myslet na play off, potřebují pravidelně sbírat body. Tedy i proti týmům z popředí tabulky, zvláště v domácím prostředí. Na desátý Litvínov a postup alespoň do předkola aktuálně ztrácejí pět bodů. Musejí se však stále ohlížet i za sebe, stejný bodový rozdíl mají od poslední Mladé Boleslavi.

V sezoně se Slavia střetne s Českými Budějovicimi potřetí, zatím má se svým pátečním soupeřem negativní vzájemnou bilanci. Oba dosavadní zápasy vyhráli Jihočeši – nejprve doma 3:2 a v odvetě v O2 areně 3:0.

Č. Budějovice: jízda na vítězné vlně

Hokejisté Českých Budějovic mohou na rozdíl od Slavie hrát bez starostí. Sezona jim zatím vychází výborně, patří ke špičce extraligy. V tabulce jsou na druhém místě, jen o horší skóre za první Spartou. Svěřenci ostříleného stratéga Františka Výborného se mohou pochlubit skvělou aktuální formou, do O2 areny přijedou se sérií pěti vítězství v řadě, kterou budou chtít prodloužit i proti Slavii.

Jihočechům to klape ve všech řadách, v brance se může tým spolehnout na reprezentanta Jakuba Kováře, obraně velí matador František Ptáček, který nedávno teprve jako druhý hráč v historii oslavil v extralize 1000.utkání. O něco menší mety (700.zápasů) dosáhl bývalý slávistický zadák Jan Novák. Oporou je také letní posila ze Slovinska Aleš Kranjc.

V českobudějovickém útoku je po návratu ze zámoří největší hvězdou Aleš Kotalík, obávaný snajpr z dlouholetými zkušenostmi z NHL. Střelecky se daří i Milanu Gulašovi či Lukáši Květoňovi, nejproduktivnějším hráčem je nenápadný, ale o to víc ceněný bojovník Pavel Kašpařík. Udeřit však může kdokoliv ze čtyř kvalitních útočných řad.

Podle informací na svém klubovém webu se představí Jihočeši na ledě Slavie ve speciální sadě černých dresů. Slávisté mají totiž podobné provedení dresů s převažující červenou a bílou barvou, proto vedení HC MOUNTFIELD podalo žádost o možnost nastoupit ve speciální sadě a soupeř jim vyhověl.

Historická bilance Slavia vs. Č. Budějovice

Celkem 64 zápasů 25 – 5 – 5 – 6 – 23
Doma   32 zápasů 16 – 3 – 3 – 3 – 7
Venku  32 zápasů  9 – 2 – 2 – 3 – 16

Postavení v tabulce

2.  Č. Budějovice 28  16 – 3 – 1 – 8   82:63  55
12. Slavia        28   8 – 2 – 5 – 13  68:89  33

Doma
14. Slavia        14   3 – 2 – 1 – 8  31:44  14
Venku
4.  Č. Budějovice 12   5 – 2 – 1 – 4  34:26  20

Poslední zápasy

Slavia-Ml. Boleslav 4:3
Sparta-Slavia 2:1sn
Slavia-Vítkovice 4:2
Zlín-Slavia 4:3sn
Slavia-Liberec 1:3
Č. Budějovice-Třinec 3:2
Litvínov-Č. Budějovice 2:3sn
Č. Budějovice-Ml. Boleslav 3:2
Č. Budějovice-Kladno 5:2
Č. Budějovice-Zlín 3:2

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Pospíšil   19 bodů (8+11)
Vladimír Růžička 17 bodů (6+11)
Tomáš Kůrka      16 bodů (9+7)
Tomáš Hertl      15 bodů (9+6)
Lukáš Krenželok  12 bodů (6+6)

Pavel Kašpařík 24 bodů (9+15)
Milan Gulaš    22 bodů (11+11)
Aleš Kotalík   17 bodů (7+10)
Jiří Šimánek   16 bodů (9+7)
Lukáš Květoň   15 bodů (11+4)

Sestavy v minulém kole

Kopřiva – Kadlec, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík, Vašíček – Kůrka, Alinč, Vondrka - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica – Sim, Dušek, Krenželok – Kalus, Jelínek, Sklenář Jakub Kovář – Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš – Martynek, Kašpařík, Šimánek – Gulaš, Kotalík, L. Květoň – Červený, Langhammer, Podlešák – Sailer, Mertl, R. Pšurný
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více