Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. ledna 2012

Šťastný nálezce Furch: Za dvacet korun brněnským fanouškům děkuji

Slávisté mohou být s výsledkem utkání s Brnem jedině spokojení. Dominik Furch si ale ve srovnání s ostatními hráči v kabině může vyskakovat o něco více. Brněnští fandové totiž brankáře Slavie obohatili nejen konfetami, ale také dvaceti korunami. „Už jsem je dal kustodovi a on si koupí pivo,“ vzkazuje dotyčnému fandovi, který mince vhodil na led.

Slavii se utkání vskutku povedlo. Dvěma brankami zařízl Kometu její bývalý hráč Tomáš Pospíšil a další čtyři branky od spoluhráčů byly zárukou vysoké výhry. „Jsme všichni spokojení. Po delší době se nám podařilo urvat nějaké body, a navíc se soupeřem, kterého máme na dosah. Tím jsou dnešní body cennější,“ hodnotí utkání, které Slavii vyzdvihlo před Karlovy Vary.

Diváckou kulisu zápasu tvořilo více než šest tisícovek diváků. „Opět přijelo hodně fanoušků z Brna. Atmosféra byla super v obou táborech,“ hodnotí. „Výhra s Kometou mě těší o něco více než s jinými soupeři, protože zápas byl hodně vyhrocený,“ pokračuje dál spokojeným tónem.

Kometa otevřela svůj gólový účet kontroverzním gólem, který musela potvrdit až konzultace s videorozhodčím. „Měl jsem puk u betonu a rozhodčí říkal, že jsem ho neměl pod kontrolou. Tak do toho Čermák šťouchnul a kotouč skončil za mnou. Nakonec jsme stejně vyhráli, a tak to nemá cenu řešit,“ komentuje situaci, která neměla na průběh zápasu nikterak velký vliv.

Utkání ale mělo svůj náboj i v hledišti. „Je škoda, že se kvůli fanouškům Brna musel přerušovat zápas,“ kritizuje, ale posléze jako by změnil názor. „Patří jim velký dík, protože mi na led hodili desetikorunu a dvě pětikoruny,“ pochvaluje si dobročinnost brněnských fans. A jaký čeká mince osud? Dominik Furch zcela transparentně odpověděl. „Už jsem je dal kustodovi a on si koupí pivo,“ přibližuje dotyčnému dárci budoucnost mincí.

Brněnští fanoušci byli ale štědří i v jiných ohledech. V poslední třetině si tak Furch mohl vychutnat i pivní sprchu. „Když na mě chtěli lít pivo, tak na mě lili pivo. Já jsem se to snažil nevnímat, ale nakonec jsme si prohodili nějaká gesta,“ říká o vyhroceném závěru.

Slavii čeká už v úterý výlet do Mladé Boleslavi. „Opět nás čeká důležitý zápas, protože znovu jde o soupeře ze spodních pater tabulky,“ vzhlíží k následujícímu utkání a s vážným výrazem zakončuje rozhovor.

Autor Jan Salajka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více