Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. ledna 2012

Jedna výhra nic neznamená, uvědomuje si Tomáš Pospíšil

Teprve nedávno přišel Tomáš Pospíšil z Brna do Slavie a hned v prvním společném duelu svému bývalému zaměstnavateli vsítil dvě branky. „Je to spíš náhoda, že mi to tam vždy spadne, ale jsem samozřejmě rád,“ vysvětluje.

Společný duel Brno-Slavia bývá vždy napínavý. Fanoušci z obou táborů přichází v hojném počtu, atmosféra je vyhrocená do poslední chvíle. Jak to vnímají samotní hráči? „V zápase jsme pociťovali obrovskou vyhecovanost. Brňáci tento duel berou prestižně, a proto jezdí ve velkém počtu. Takové zápasy jsou nejlepší,“ hodnotí včerejší duel.

Brněnští fanoušci se opět předvedli. Časté zasypání ledové plochy odpadky vystřídalo rozbití plexiskla. Nadávky na stranu domácích fanoušků, hráčů i čtveřice rozhodčích nebylo zrovna poskrovnu. Jak toto vnímají hráči? „Je to tragédie. Měli by raději zůstat doma a zavřít se do klece. Nechci je pomlouvat, jsem rád, že přijeli v takto hojném počtu, ale všechno má své meze. Vždyť se neustále přerušovalo kvůli fanouškům, to není moc dobré,“ mrzí Tomáše Pospíšila chování svým bývalých fanoušků.

Z Brna odešel teprve před pár týdny, ale ve Slavii se mu daří. Dvě branky v síti svého bývalého klubu mluví za vše. „Odešel jsem teprve před měsícem a je to stále čerstvé. Zápas pro mě prestižnější byl, ale důležitější jsou tři body.“ Jak to bývá zvykem, jsou hráčům hrajícím proti bývalému klubu, vypsané speciální prémie za body. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě: „Něco mi vypsali, ale já musím také vložit nějakou tu korunu do kasy,“ dodává s úsměvem.

Slavia se odrazila z nejhoršího dna a na vysněnou desátou příčku jí chybí už jen šest bodů. „Pokud chceme postoupit, musíme vyhrát všechny zápasy. Bylo by dobré, kdybychom pokračovali tímto tempem. Že jsme jednou vyhráli a dali šest gólů? To nic neznamená,“ burcuje mužstvo.

Po poslední porážce jsou tři body cennější, zvláště v takto vyhecovaném zápase. „Potřebovali jsme vyhrát. Nechali jsme na ledě všechno a povedlo se to. Ve hře je víc týmů, se kterými můžeme bojovat. Ať už Litvínov, Kladno nebo samotné Brno,“ dodává na závěr.

Autor TJ
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více