Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
13. března 2012

Sympaťák Tipsport extraligy: Po tříletém kralování Martina Straky zvítězil Radek Dlouhý

Už posedmé volili hokejoví příznivci nejsympatičtějšího hráče nejvyšší soutěže. Anketa Sympaťák Tipsport extraligy se stala v posledních letech tradiční součástí sezony, stejně tak se v předešlých třech ročnících opakoval triumf plzeňského kapitána Martina Straky. Tentokrát se však vítězství poprvé v historii stěhuje do východní části republiky, konkrétně do moravské metropole. Nejvíce hlasů obdržel v internetovém hlasování brněnský útočník Radek Dlouhý, který anketu opanoval s velkým náskokem před trojnásobným obhájcem Matinem Strakou. Nedávno třicetiletý forvard je tak teprve pátým hráčem, který zvítězil. Kromě jednoho ze členů úspěšné generace českého hokeje si největší sympatie fanoušků získali ještě brankář Ján Lašák a útočník Miroslav Hlinka v barvách Pardubic či gólman Roman Málek v době, kdy hájil brankoviště Plzně. „Průběžný stav hlasování jsem nesledoval, ke konci mi někteří příznivci Komety říkali, že vedu,“ prozrazuje Radek Dlouhý.

Ten následně přiznává, že jej vítězství potěšilo a na dálku poděkoval těm, kteří se o něj nejvíc zasloužili. Přestože hlasující si mohli vybírat z úplně všech hráčů nejvyšší soutěže bez rozdílu klubové příslušnosti, lze předpokládat, že nejvíc „bodů“ získal Radek Dlouhý u vlastních fanoušků.

„Když hlasování skončilo, kluci v kabině mi gratulovali. Udělalo mi to radost,“ líčí zkušený útočník. „Chtěl bych touto cestou poděkovat právě fanouškům, kteří pro mě hlasovali,“ vzkazuje na dálku s tím, že za sebe netuší, čím si získal jejich přízeň.

„To byste se musel zeptat spíš jich,“ reaguje Radek Dlouhý bez otálení. „Nemyslím si, že bych vystupoval nějak speciálně, ale sám sebe neumím v tomto směru zhodnotit,“ doplňuje následně a potvrzuje tak, že své chování, které fanoušci oceňují bere jako samozřejmost.

Vítězství patnáctinásobného reprezentanta pak v sobě skrývá jednu malou pikantnost. Autor jednoho přesného zásahu v barvách národního týmu pochází z Prahy, řadu let nastupoval za Slavii a nyní vyhrál anketu o nejsympatičtějšího hráče jako člen kádru Komety Brno. Při známe řevnivosti dvou největších měst v republice může tento fakt leckoho překvapit. „Čekal jsem, že podobná otázka padne,“ rozesměje se dobře naladěný komeťák. „Já bych vůbec nerozlišoval, kdo odkud je. Všude totiž najdete dobré i zlé lidi,“ dodává vážně původem „pražák“ Radek Dlouhý.

Dlouholetý extraligový hráč zažil pod Špilberkem jako jeden z mála současných členů kádru ještě prvoligové časy, možná právě proto řadu fanoušků tolik oslovil. „Tahle anketa se nedá úplně srovnat s vítězstvím v kanadském bodování nebo pořadí střelců. Je to hrozně specifické, ale samozřejmě je příjemné vědět, že jsem lidem sympatický,“ libuje si Radek Dlouhý.

Ten v každém domácím duelu a některých venkovních kláních vyjíždí před jedno z nejlepších publik v Tipsport extralize, na čemž vidí klady i zápory. „Každý hráč vám potvrdí, že v takové atmosféře se mu hraje parádně. Pokud se nepřekročí meze slušného chování, jsou fanoušci naším šestým hráčem. I když je to častokrát opakovaná fráze, v našem případě to platí,“ přibližuje.

„Na druhou stranu cítíme vzhledem k velké podpoře stejně velkou odpovědnost právě vůči našim fanouškům, kteří umí dát najevo, když se nedaří. Pokud však makáme, dokáží odpustit i porážku,“ připojuje ještě na adresu těch, kteří jej zvolili nejsympatičtějším hráčem v rámci tuzemské klubové elity. Právě s fanoušky se pak hráči více či méně pravidelně setkávají na nejrůznějších akcích pořádaných kluby nebo jejich partnery. „Ke sportu to patří. I hokej se hraje pro lidi, které láká přímý kontakt s hráči a získávání informací přímo od nich samotných. Pokud není takových akcí moc, každý si na ně najde čas,“ míní Radek Dlouhý. Jako samostatnou kapitolu pak zmiňuje akce pro děti, jež potkal nepříjemný osud v podobě zdravotních potíží či života bez rodičů. „Když se koná něco s dětmi, každý hráč k tomu přistupuje s láskou, protože na vlastní oči vidí, že na světě jsou horší věci než špatné výsledky na ledě,“ uzavírá.

Konečné pořadí na stupních vítězů v anketě Sympaťák Tipsport extraligy 2011/2012:
Radek Dlouhý (HC Kometa Brno) – 22 229 hlasů
Martin Straka (HC Plzeň 1929) – 9690 hlasů
Viktor Ujčík (HC Vítkovice Steel) – 6337 hlasů
Web ankety: sympatak.hokej.cz

Autor Tisková zpráva
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více