Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. září 2012

Jan Stránský: Na Plzni jsme si vylámali zuby

Bojoval, co to šlo, vítězství svých bývalých spoluhráčů odvrátit však nemohl. Útočník Jan Stránský musel v neděli skousnout domácí porážku s Plzní 1:3 a po zápase nehledal žádné výmluvy, výkon týmu byl prý špatný a jeden gól je žalostně málo. Zlepšit by se to však mohlo už ve středu, kdy by za Slavii mohli nastoupit Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou.

Honzo, podali jste kvalitní výkon, šancí měli víc než Plzeň, ale na body to opět nestačilo. Jak z toho ven?
Nesouhlasím s tím, že jsme hráli dobře. Zase jsme dali jen jeden gól, to je prostě málo. Probudila nás až ta přesilovka pět na tři, jenže to už bylo pozdě zápas obrátit.

Cítíte v koncovce trochu křeč? Problém s proměňováním šancí měla Slavia i loni a táhlo se to s ní celou sezonu.
To nevím, pořád jsou za námi jen dva zápasy. Zkrátka jsme si na Plzni vlámali zuby. Možná jsme měli víc hrát kanadský styl hokeje, kdy se nahodí kotouč a jde se do brány. Plzeň takhle hrála a podle mě zaslouženě zvítězila.

Nelze si nevšimnout, že máte na rtu krvavé zranění. Jak jste si ho přivodil?
Stalo se to po souboji před soupeřovou bránou. Byl tam trochu loket, ale nešlo o nic zákeřného.

Vaši bývalí spoluhráči vás ale příliš nešetřili.
To určitě ne. Spíš mi dali co proto (usmívá se).

Jaké to vůbec bylo nastoupit proti Plzni jako soupeř?
S těmi kluky jsem tři roky trávil skoro každý den, takže v něčem zvláštní to samozřejmě bylo. Na zápas jsem se ale připravil jako na každý jiný.

Byla velká výhoda, že za Indiány nenastoupil Martin Straka?
Martin je výborný hráč, na ledě jim určitě chyběl. Oni ale mají v kádru hráče, kteří ho dokážou nahradit, což jsme sami viděli.

Slavia padla s Plzní pošesté v řadě. Vycítil jste nějaký faktor, proč to sešívaným na Západočechy nejde?
Plzeň je trochu specifická tím, že se snaží pořád hrát svou hru. Nepřizpůsobuje se tolik soupeři. Hraje stylem, který má zarytý z tréninků, snaží se diktovat tempo hry. Není snadné na to reagovat.

V lajně zatím hrajete po boku technických hokejistů Jakuba Sklenáře a Vladimíra Růžičky. Jak se vám s nimi hraje?
Odehráli jsme spolu celou přípravu, takže jsme si na sebe už zvykli. Směrem dozadu nám to celkem funguje, ve hře dopředu máme ovšem rezervy. Dva góly ve dvou zápasech mluví za vše. Na to se prostě nevyhrává.

Třeba přijde zlepšení už ve středu proti Kladnu. Nastoupit by už měli i Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou, to jsou posily jako hrom.
Samozřejmě by to pro nás bylo obrovské plus. Oba jsou top hokejisté a jejich přítomnost určitě ocení i diváci. Tak snad s nimi začneme bodovat a uděláme nějakou vítěznou šňůru.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více