Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. září 2012

Hvězdy v O2 areně! Kladno vs. Slavia aneb Jágr proti Červenkovi

Výluka NHL je tady. A pozor, s tím je spojená i hokejová lahůdka pro české fanoušky. Hvězdy ze zámoří míří do extraligy! Už ve středu se Slavia, v jejímž dresu by měli nastoupit Roman Červenka a Vladimír Sobotka, střetne s Kladnem. V předehrávce 10. kola budou v O2 areně jako domácí tým kladenští Rytíři, v sestavě s legendárním útočníkem Jaromírem Jágrem a dalšími posilami Tomášem Plekancem, Markem Židlickým a Jiřím Tlustým. Utkání začíná od 18.00.

Náš soupeř – Rytíři Kladno

Klub založen: 1924
Trenér: Zdeněk Vojta
Největší úspěchy: 6 x mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.rytirikladno.cz
Hvězdy týmu: Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Pavel Patera

Fanoušci uvidí borce z NHL

Roman Červenka, slávistická hvězda
Slavii se úvod nové sezony extraligy nevydařil, po dvou zápasech je stále bez bodu. Třetí utkání pro ni bude znamenat obrovskou výzvu. Už ve středu se v předehrávce 10. kola utká na ledě O2 areny s Kladnem, které je na tom zatím podobně - do tabulky posbíralo jediný bod. Nebude to ledajaký zápas. Diváci se mohou těšit na představení českých hvězd z NHL, které nastoupí poprvé po vyhlášení výluky.

Rytíře povede do boje fenomenální Jaromír Jágr, kladenská ikona a majitel klubu. Spolu s ním obléknou kladenský dres a vytvoří elitní útok Tomáš Plekanec s Jiřím Tlustým, do obrany se pak postaví Marek Židlický. A na druhé straně? Sešívaní nasadí své odchovance – Romana Červenku, jenž válel v Omsku i po boku Jágra a chystá se na premiérovou sezonu v NHL v dresu Calgary, a drzého šikulu Vladimíra Sobotku ze St. Louis.

Bude to výjimečná událost

Bude to bitva jako řemen, což dokládá i obrovský zájem o lístky, o které se strhl boj, jen co byly dány do prodeje (na terminálech Sazky a serveru sazkaticket.cz). Je velice pravděpodobné, že Jágr opět vyprodá O2 arenu, tak jak tomu bylo před osmi lety při posledním vzájemném utkání Slavie s Kladnem s takovým hvězdným obsazením. Tentokrát to však bude s jedním rozdílem – sešívaní budou vedení jako hosté, domácím týmem budou Kladenští.

Jaromír Jágr, kladenská ikona
„Jde o výjimečnou sportovní událost a věříme, že o ni bude velký zájem. Chceme nabídnout skvělý zážitek co nejvíce fanouškům a propagovat kladenský hokej s jeho nejlepšími hráči i mimo naše město,“ uvedl výkonný ředitel Rytířů Kladno Václav Bartoš. Jágr a spol. plánují sehrát v moderní vysočanské hale ještě pár dalších domácích utkání proti atraktivním soupeřům, pro své fanoušky např. vypraví autobusy na vlastní náklady.

Pro premiéru si vybrali Slavii. A ústy Jaromíra Jágra poděkovali, že sešívaní na podmínky přistoupili a uzpůsobili svůj program „S Kladnem jsme se v pohodě domluvili, jejich snahu chápeme. Přejeme si, aby přišlo co nejvíce lidí a věřím, že i my stihneme vyřídit hráčům z NHL včas všechny formality,“ nechal se slyšet kouč a GM Slavie Vladimír Růžička, jenž bude chtít proti slavnému soupeři samozřejmě chtít vyhrát. Kdy jindy se chytit než proti nadupaným Rytířům v čele s Jágrem?

Jak to vypadalo před osmi lety

Během výluky NHL v sezoně 2004/05 legendární Jaromír Jágr vyprodal O2 arenu (tehdy ještě pod názvem Sazka Arena). 2. listopadu 2004 dorazilo do hlediště vysočanské haly 15 785 diváků. Jágrmánie byla v plném proudu. Z tehdejších zámořských hráčů ještě nastoupili – v kladenském dresu Tomáš Kaberle, v barvách Slavie pak zase Josef Vašíček, Jozef Stümpel a Tomáš Klouček.

Bylo to jedno z posledních galapředstavení Jágra na českých kluzištích během výluky před odchodem do ruského Omsku (v 17 zápasech nasbíral 28 bodů, průměr 1,65 bodů na utkání). Kladno zvítězilo 3:2 a slavný útočník se „68“ měl prsty ve všech třech brankách svého týmu – připsal si tři asistence. Za sešívané skórovali Vašíček a Vlasák.

Slávisté dostali obrovskou motivaci

Provozovatel O2 Arény, společnost Betsport, se rozhodla, že hráče motivuje o trochu víc. Pokud sešívaní vyhrají nad Kladnem, dostanou speciální prémie ve výši 200 tisíc korun a navíc 2 VIP lístky na koncert Jenifer Lopéz. Informaci přinesl server aktuálně.cz a vše potvrdil hlavní kouč sešívaných, Vladimír Růžička: „Ano, je to pravda, Bestsport opravdu takovou prémii vypsal.“

Jaromír Jágr – no comment (reportáž ze zápasu)

Vašíček: Jágr dokonale předvedl, co umí (ohlasy po zápase)

Jágr znovu okouzlil diváky (ohlasy s Jaromírem Jágrem)

Pamětníci zápasu v O2 areně ze sezony 2004/05

Petr Kadlec
Pavel Kolařík
Marek Tomica
Jaroslav Kalla (tehdy za Kladno)
Jaromír Jágr
Pavel Patera

Letošní posily z NHL

Roman Červenka (Calgary)
Vladimír Sobotka (St. Louis)
Jaromír Jágr (Dallas)
Tomáš Plekanec (Montreal)
Jiří Tlustý (Carolina)
Marek Židlický (New Jersey)

Předchozí zápasy v sezoně

Zlín-Slavia 2:1
Slavia-Plzeň 1:3
Kladno-Liberec 1:2sn
Kometa-Kladno 3:1

Sestavy z minulého kola

Kopřiva – Kadlec, Kučný, Kolařík, Kempný, Kuboš, Krejčík, Dresler – Kalla, Žejdl, Tomica – Pospíšil, Hertl, Krenželok – Stránský, V. Růžička, Sklenář – Micka, Jelínek, Poletín Chábera – Macholda, Drtina, D. Růžička, Černošek, Procházka, Piskáček, Majeský, Mocek – Hlaváč, Patera, Obdržálek – Hovorka, Dragoun, Látal – Valský, Melka, Eberle – Kuchejda, Kuchler, Dalecký
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více