Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. října 2002

Loni o dvě sekundy ano, letos o dva centimetry ne

Tři branky v oslabení a hlavně kopa smůly. To potkalo Slavii Praha na stadionu na Štefánikově náměstí v Plzni. „Dostali jsme tři náhodné góly. Jeden gól byl vlastní a ten čtvrtý padl z akce, kdy Plzeňští ani nevěděli, jak to dali,“ smutnil po utkání Milan Antoš. V poslední minutě měl na hokejce vyrovnání Viktor Ujčík. Loni ve vzájemném zápase obou týmů v Plzni dvě vteřiny před koncem vyrovnal, nyní jeho ránu vyrazil ramenem Libor Barta dva centimetry nad břevno…

„Ta střela byla největší škoda,“ vyjadřoval se k inkriminovanému momentu Viktor Ujčík. „Puk se při přihrávce vrtěl, šel pomalu a Barta mi stihl zmenšit střelecký úhel. Pak to vyrazil těsně vedle,“ doplnil.

Plzeň vedla 2:0, ale slávisté dokázali vyrovnat. „Mužstvo jako Plzeň takové dva góly nepoloží. V pátek Třinec dostal dva góly a pak to zabalil. Toho se od Plzně nedočkáte,“ říkal bývalý hráč keramiků Antoš. Plzeň odskočila na rozdíl dvou branek dvěma celkem náhodnými góly. Třetí gól Keramika okopírovala z pátečního utkání v Budějovicích, kde jednu střelu nasměroval do domácí sítě obránce Kotaška, druhý si dal v podstatě sám českobudějovický gólman Hudáček. „Krátoška vypálil od modré, puk trefil do brusle našeho obránce Nováka, ode něj se odrazil do hole Františka Kučery a Plzeň vedla. Co k tomu dodat,“ popisoval Antoš.

Čtvrtá branka padla po nádherné souhře elitní formace Dvořák – Straka – Andrašovský, podle všeho však celou akci vymyslela spíše náhoda. „Já si myslím, že Slavia tam hlavně udělala chybu, když jeden z hráčů odstoupil od Dvořáka a ten mohl pálit do prázdné branky,“ říkal na tiskové konferenci plzeňský asistent trenéra Radek Kampf.

V prvním útoku se místo Josefa Beránka představil Jan Fadrný. První řadě se v utkání příliš nedařilo. „Beránek je komplexnější hráč. Musíme se s tím porvat. Honza se snaží, je to také kvalitní hráč,“ uved Antoš.

V 57. minutě odstoupili ze hry hned dva hokejisté. Nejprve dostal bombu do kotníku Josef Řezníček a jeden z plzeňských novinářů na tribuně prohlásil, že tahle střela bolela celou Plzeň. O několik sekund později však klesl u mantinelu k zemi právě Milan Antoš a vypadalo to mnohem nebezpečněji. „Přimáčkl jsem si ruku na solar a vyrazil si dech. Žádné následky to nemá, jsem v pořádku,“ říkal po zápase.

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více