Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.9.2012

První prohru zaznamenali mladší dorostenci

5. kolo, pátek 28.9.2012, Slavia - Hvězda Praha
Slavia
5:7
1:4, 2:1, 2:2
Hvězda Praha

Branky a nahrávky: 3. Furch (Krásný), 33. Šmerha (Furch), 36. Furch (Šmerha), 49. Mušo (Kohút), 50. Mareček (Kohút, Zderadička) - 7. Sůva (Tomek), 9. Kolowrat (Jaššo), 13. Kolowrat, 16. Kolowrat (Jaššo, Kornblad), 32. Jaššo (Šťastný), 53. Tomek, 59. Kolowrat (Kornblad, Šťastný). Rozhodčí: Malínský - Špála, Doležal. Vyloučení: 8:6. Využití: 3:3. Diváci: 89. Střely na branku: 54:40. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 5:5, 5:7.

Sestavy

Slavia

Šorf (od 13. Stašek) - Šmerha, Weinhold, Hradil, Maršoun, Novák, Chládek, Netolický, Příkop, Zderadička, Hejda, Mušo, Kolář, Jaroš, Mareček, Furch, Krásný, Fiala, Kohút

Hvězda Praha

Hamalčík - Vidim, Eliáš, Kornblad, Diviš, Tomek, Pokorný, Jaššo, Beran, Štastný, Sůva, Procházka, Grim, Hošták, Kolowrat, Klička, Chvála, Vajda

Sešívaní byli v úvodu sezóny stoprocentní a očekávalo se, že si s Hvězdou bez větších problémů poradí. Opak se stal ale pravdou. S Hvězdou nakonec prohráli 5:7 a zaznamenávají tak úvodní porážku letošního ročníku.

Utkání začalo lépe pro domácí, když se hned po dvou a půl minutách trefil přesně k tyčce Aleš Furch. Za chvíli nato bylo vyrovnáno, jelikož se uvolnil Tomek a nahrál mezi kruhy na volného Karla Sůvu, který z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě. Neuběhlo dlouho a Hvězda otočila skóre zápasu. Poprvé se prosadil v přesilové hře Alex Kolowrat.

Když Zderadičkův pokus zneškodnil Hamalčík, otevřela se možnost pro navýšení vedení hostů. Nejdříve Alex Kolowrat po úniku minul domácí klec, potom však už kotouč do branky dostal. Útočné snažení Hvězdy pokračovalo a vyústilo dalším vstřeleným gólem. Jaššo našel střílenou přihrávkou Alexe Kolowrata, pro něhož nebyl problém dovršit hattrick.

První polovina druhé třetiny nepřinesla nic zajímavého. Teprve až v 32. minutě zvýšil vedení hostů Roman Jaššo. Za půl minuty se povedlo slávistům snížit, a to z hole Tomáše Šmerhy, který z voleje zacílil přesně. Zanedlouho už byl rozdíl pouze dva zásahy, protože po samostatné akci vymetl pavučinku v rohu svatyně Aleš Furch.

Do konce druhého dějství měli slávisté ještě dvě obrovské příležitosti. Nejprve Mušo po úniku z levé strany branku netrefil, následně Šmerha otálel se zakončením a Hamalčík se proto stihl přesunout. Třetí třetinu začali domácí mnohem aktivněji, v nadějné šanci se zjevil Kohút, ze dvou metrů ale ztroskotal na gólmanovi Hvězdy.

Další obrovská možnost červenobílých už skončila gólem. Před brankou se nejlépe zorientoval Ivan Mušo a snížil na 4:5. Slavia se dočkala i vyrovnání, protože po minutě se prosadil Aleš Mareček. Radost z vyrovnání netrvala dlouho. Ondřej Tomek obkroužil sešívanou klec a vrátil svému celku vedení.

V době největšího náporu se domácí vyfaulovali a jejich naděje rázem skončili. Přesilovku 5 na 3 zužitkoval Alex Kolowrat a ukončil tím brankový účet střetnutí. Slávisté si tedy připisují první prohru, Hvězda naopak první výhru.

Ohlasy trenérů

Pavel Rohlík: Tak utkání jsme začali z naší strany vlažně, stejně jako minule na Kladně. První třetinu jsme zahráli špatně, protože jsme si mysleli, že když teďka vyhráváme, tak to půjde lehce. Prvích 30 minut bylo od nás opravdu špatných, nemohli jsme se dostat do hry a soupeř využil téměř každou šanci. Od poloviny zápasu kluci makali, dostali se do tlaku a dokázali z 1:5 srovnat na 5:5. Potom z jedné brejkové situace soupeře jsme bohužel inkasovali, a to nás srazilo. Už jsme se nedokázali do zápasu vrátit a poprvé jsme prohráli.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více