Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. listopadu 2012

Tři body z Třince jsou zlaté, říká Jaroslav Bednář

T ř i n e c - V rámci pětadvacátého kola se sešívaní představili na ledě Třince. Ve velmi vyrovnaném duelu dlouho vedli domácí, slávisté se ale nevzdali a v poslední třetině otočili výsledek ve svůj prospěch. Utkání na východě republiky hodnotí autor vítězné branky Jaroslav Bednář.

Tři body z Třince, to je důvod ke spokojenosti...
Jsem velmi rád, že jsme podali dobrý týmový výkon. Věděli jsme, co nás čeká, jelikož Třinec je v naší lize abnormálně kvalitní mužstvo. Výborně jsme bránili, jsem velmi rád, že jsme ty tři body urvali. Sám se sebou ale moc spokojený nejsem. Jak jsem předpokládal, tak ke konci přišla únava. Byl jsem takový těžkopádný, nohy mi vůbec nešly. Tak jsem se aspoň snažil pomoci v defenzívě. Myslím si, že můj výkon dnes nebyl dobrý.

Bylo to znát i v té přesilovce, kdy ujel Růžička?
Tam to ale nebylo o nohách. On byl rozjetý, já jsem stál. To po mě nemůžete chtít, abych ho chytil. Ten kluk má o dvacet kilo méně, neměl jsem šanci. I kdybych měl sebelepší nohy, tak bych ho nechytil. Měl jsem jedinou možnost a to ho potáhnout.

Takže faul to byl?
No jasně. Bylo to takové taktické rozhodnutí. On šel do bekhendu, to je povinnost ho tak trochu háknout.

Věřil jste Dominikovi, že ten nájezd chytí?
Samozřejmě gólmanovi musím věřit. Nájezdy jsou vabank. Buď ten hráč udělá výborný pohyb, jako dneska Růžička, nebo ho brankář vychytá. To je padesát na padesát, ne jako ve fotbale. Spíše jsem velmi rád, že Dominik odchytal výborné utkání a v zápase nás podržel. Jak v Chomutově, tak dnes chytal výborně, můžeme mu poděkovat.

Na konci jste byl ve dvou přečísleních, poprvé to ale nevyšlo...
To byl přesně ten moment, kdy jsem se Kubovi Sklenářovi omlouval. Tam jsem trochu zaspal. Jak jsem říkal, kdyby mě poslouchaly nohy, tak bych ty dva kroky udělal, byl před obráncem a řešil to na pohodu. Dneska mě tam ale ty nohy nepustily a byl jsem všude později.

Ale nakonec tam ty ruce při rozhodující brance byly...
Jo, to je to štěstí, které i přes únavu a nemohoucnost se k tobě přikloní. Trefil jsem to jednou rukou, v té druhé jsem neměl ani rukavici. Jenom jsem nastavil hokejku a se štěstím to brankáři propadlo někde mezi tělem a rukou.

Ta únava, to je po zápase v Chomutově?
Ne, je to taková celoroční nerozehranost. Tělu chybí to zápasové tempo, tak na ten tlak není připravené.

Zatím ale můžete být spokojený. Dva zápasy, dva góly...
Mně ale o ty branky vůbec nejde. Mně jde o to, že mužstvo hraje výborně, nedostává tolik gólů. Dneska to jsou zlaté tři body.

Autor Daniel Ježek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více