Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
3. dubna 2013

Kadlec: Táhli jsme za jeden provaz, proto jsme došli tak daleko

V šestém semifinálovém utkání nechali na ledě duši všichni slávisté. V předvoji červenobílých linií se zvlášť srdnatě rval kapitán Petr Kadlec. Na ledě strávil obrovskou porci času, jako obránce byl paradoxně nejpilnějším pražským střelcem a dokonce vstřelil první branku. Po prohře 2:4 v zápase i sérii ale sezóna končí. Kadlec přesto říká: "Nemáme se za co stydět."

Kdy se středeční zápas zlomil? Bylo to v té dvouminutové převaze pěti proti třem na konci druhé třetiny?
Asi jo no. Hráli jsme dvě minuty pět na tři, a bohužel jsme nedali gól. Měli jsme tam jen pár střel, ale žádnou "tutovku". Mohli jsme jít do vedení, to se ale povedlo až Plzni, a proti takovému mužstvu se zápas těžko otáčí.

Přitom předtím jste dvě přesilovky využili. Jaktože se nepovedlo proměnit tu dvojnásobnou?
Věřili jsme, že bysme mohli skórovat. Nesehráli jsme to úplně dobře, nevytvořili jsme si moc šancí.

Myslíte, že se série lámala v předchozím prohraném domácím utkání, nebo v šestém v Plzni?
Asi u nás. To je ale těžké říct. Když bychom dnes vyhráli, tak by jsme sérii dostali zpět do Prahy... Škoda, že jsme to posledně doma nedotáhli do konce, když jsme ještě na začátku třetí třetiny vedli.

Je pro vás hodně frustrující slyšet plzeňské fanoušky bouřit v oslavách, když vám skončila sezóna?
Ne, tak to je jedno. Já samozřejmě Plzni gratuluji ke skvělému výkonu a lidem, které je podporují. Jen škoda, že jsme nešli dál my.

Před sezónou byla Slavia podceňovaným týmem. Jak se za ročníkem vůbec ohlížíte?
Sezóny, kdy jsme hráli úplně nahoře, jsme tu zažili jednu, dvě. To tu byl ale úplně jiný mančaft. Hrál tu Bedýnka (J. Bednář), Hugo (J. Beránek) a další. Semifinále s tak nezkušeným mužstvem, jaké jsme měli letos, je super výsledek. Myslím, že jsme ale klidně mohli jít dál, bylo to vyrovnané.

Co bylo tedy základním stavebním kamenem toho, že Slavia to dotáhla až do semifinále?
Výborná parta, nemáme tu žádnou superhvězdu, nikdo si na nic nehraje, a všichni tak táhneme za jeden provaz. Kluci v týmu vědí, co se po nich chce. Když se to pak dodržuje, přichází úspěchy. Byl v tom také kus štěstí. Po vlně výher jsme navíc byli v psychické pohodě. Mrzí nás však, že jsme nešli dál.

Mluvíte o tom, že tým neměl hvězdy. Vy osobně jste ale v rozhodujícím utkání s Plzní strávil na ledě skoro půl zápasu... Jak je to náročné?
Nejsem hvězda, každému hráči se ale hraje líp, když je na ledě často a cítí důvěru trenérů. Za to jsem rád. Nemáme takové hráče typu Vlasák, Straka nebo Kratěna. O to víc mě těšilo, že jsme se dostali takhle daleko.

Stačili jste si po zápase v kabině něco říct?
Řekli jsme si, že se nemáme za co stydět. Že to byla dobrá sezóna, přestože postup do finále nevyšel

Pokud by vám přišla nabídka připojit se k přípravě reprezentace před mistrovstvím, jak byste se k ní postavil?
To je čistě hypotetická otázka (úsměv). Na "kdyby" se nehraje. Řešil bych to, až když by to bylo aktuální.

Autor David Mičke
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více