Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. července 2013

V Edenu je rušno. Začaly tréninky na ledě i Hokejová škola Vladimíra Růžičky

Zatímco minulý týden byl v útrobách vršovického stadionu naprostý klid, nyní se v něm dveře netrhnou. Na ledové ploše se střídají slávističtí hokejisté, kteří v pondělí odstartovali druhou fázi předsezonní přípravy, s účastníky prestižní Hokejové školy Vladimíra Růžičky. Kouč červenobílých je tak v jednom ohni, náročný program si však užívá.

I když to teď v Edenu žije hokejem ještě víc než jindy, k časovým kolizím nedochází. „Jde to skloubit v pohodě. Hráči teď budou mít trénink většinou od 12:30, kdy je plocha volná,“ prohlásil legendární trenér, který v pondělí přivítal jak tým Slavie, tak i malé ratolesti ve své vyhlášené škole.

Ta potrvá tradičních 14 dní, během kterých si Růžička na nedostatečnou vytíženost určitě nebude stěžovat. Že by snad vynechal nějaký trénink A-týmu, ho však ani nenapadlo. „To ne, na tréninky budu chodit normálně s Ondrou Weissmannem. S dětmi stejně nevydržím bruslit nějakých osm hodin, to ani nejde. Už mě bolí nohy, tak tam spíš tak postávám a občas někam popojedu,“ pousmál se a prozradil, jak strávil týdenní pauzu před nástupem na led.

„Byl jsem doma s manželkou. Nikam ven nás to netáhlo, navíc máme psy, takže daleko stejně jezdit nemůžeme,“ konstatoval Růžička, z něhož čiší aktivita. „Jsem odpočatý, orazil jsem si už při suché přípravě. Tu vedl Lukáš Stránský, já jen na vše dohlížel. Sil mám tedy dost,“ uvedl bývalý trenér národního mužstva.

Také nastínil, v jakém složení se sešel A-tým Slavie. „Na led vyjeli všichni, kteří s námi absolvovali suchou přípravu. Tedy až na Bohouše Slavíčka a Georga Mavrojanidise, jenž je tenhle týden mimo a až se vrátí, půjde na hostování do Havlíčkova Brodu,“ zakončil Vladimír Růžička.

Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více