Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. září 2013

Červenobílí budou hájit první místo proti neoblíbenému soupeři - Zlínu

I po šestém kole drží slávisté nejen první příčku, ale také neporazitelnost. I přes hodně nepovedenou poslední třetinu v zápase s chomutovskými Piráty, kde sešívaní obdrželi čtyři branky a ztratili tak dobře se vyvíjející zápas, pražský celek dokázal vyválčit dva body za výhru v samostatných nájezdech a uhájit tak vedoucí postavení v tabulce.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Rostislav Vlach
Největší úspěchy: mistrovský titul (2003), 3x stříbro (1994, 1998, 2004), 3. místo (2001)
Internet: http://hokej.zlin.cz/
Hvězdy týmu: Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Radim Tesařík, Petr Čajánek
Právě poslední zápas hodně spojuje oba soupeře. Slavia v Chomutově vedla už 4:1 a poté 5:2, ale přesto nedokázala vedení uhájit a vyhrála zásluhou Růžičky a Krenželoka až na nájezdy. Zlínští také vedli nad svým soupeřem z Brna o tři branky, konkrétně 3:0, ale taktéž nedokázali tento stav udržet a nakonec brali dva body za výhru na nájezdy. Jak Ondřej Weissmann, asistent Vladimíra Růžičky, tak i zlínský Juraj Jurík hodnotí zápasy velmi podobně. Oba celky zvolnily pod dojmem vyhraného zápasu a to se jim stalo málem osudným. Poté byly rády alespoň za vítězné nájezdy a dva body.

V tabulce má Slavia náskok tří bodů na druhou Spartu, která jich má shodně jako brněnská Kometa – tedy 12. Hned za nimi je na čtvrté příčce právě příští soupeř z města obuvi. Zlínští budou atakovat špičku tabulky i přesto, že se jim moc nevyvedl vstup do letošního ročníku extraligy. Ševci nejprve prohráli doma s Kladnem na nájezdy, a poté nedokázali získat ani bod na ledě Třince, kde podali naprosto příšerný výkon a odvezli si porážku 0:3. Ale možná právě to je dokázalo nakopnout k rapidnímu zlepšení. V dalších třech zápasech dokázali vybojovat osm bodů za vítězství nad Karlovými Vary, Pardubicemi a v posledním kole doma porazili na nájezdy i Brno.

O slávistické formě není potřeba psát příliš mnoho – je úžasná. Všech šest zápasů, které zatím sešívaní odehráli, zvládli vyhrát, a to jim vyneslo 15 bodů a pochopitelně také první místo v tabulce. Mohou se jako jediní v extralize pyšnit tím, že zatím v žádném zápase nepoznali hořkost porážky.

Ale pozor, staré rčení říká, že každá série musí jednou skončit. A mohl by to být právě loňský finalista, který tuto obdivuhodnou sérii přetrhne. Zlín byl totiž v loňské sezóně druhý nejméně oblíbený soupeř pro sešívané. Ti ze čtyř zápasů se Ševci dokázali vybojovat pouhé tři body za výhru 3:2 v prodloužení a prohru 1:2 po samostatných nájezdech. I přesto vstupuje Slavia do tohoto zápasu jako mírný favorit a bude hájit zatím nedobytnou tvrz v pražské Libni. Právě tam povedou v neděli v 17 hodin kroky všech slávistů, aby udělali tomuto důležitému zápasu odpovídající kulisu.

Postavení v tabulce

1. Slavia       6   3 - 3 - 0 - 0   17:10  15
4. Zlín	        6   2 - 2 - 1 - 1   15:14  11

Poslední zápasy

Kometa - Slavia 0:1
Slavia - Pardubice 2:1 SN
Slavia - HK Mountfield 2:1 PP
Slavia – Vítkovice 2:1
Chomutov – Slavia 6:7 SN
Zlín – Kladno 3:4 SN
Třinec – Zlín 3:0
Zlín – Karlovy Vary 3:1
Pardubice – Zlín 1:2
Zlín – Brno 4:3 SN

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář 8 bodů (5+3)
Petr Jelínek 5 bodů (2+3)
Lukáš Krenželok 4 body (2+2)
Antonín Honejsek 7 bodů (4+3)
Jaroslav Balaštík 4 body (1+3)
Petr Čajánek 3 body (1+2)

Sestavy v minulém kole

Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton - Bednář, Jelínek, Tomica - Krenželok, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Klhůfek, Poletín - Micka, Skokan, T. Doležal. Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Kubiš - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Honejsek, Holík, Čech - Okál, Melenovský, Köhler. Trenéři: Vlach, Jurík, Hrazdira.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více