Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. listopadu 2013

Věřím, že budu platný hráč, říká Petrovický

Nejnovější sešívanou posilou je slovenský útočník Róbert Petrovický. Hned po svém příchodu se zařadil do prvního útoku vedle Jaroslava Bednáře. V červenobílém dresu odehrál dvě utkání, proti Liberci si také už připsal první bod za asistenci a pomohl Slavii k bodu.

Jak vypadal váš přesun do Slavie?
Růžička zavolal mému agentovi a ten mi řekl, jestli bych nechtěl hrát ve Slavii. Já jsem vůbec neváhal a tuto šanci jsem využil. Smůla byla ale v tom, že zrovna byla pauza, takže nejsem pořádně rozehraný a ještě není v mé hře potřebná lehkost. Musím na tom ještě zapracovat a věřím, že to bude v příštích zápasech mnohem lepší.

Váhal jste dlouho, jestli vezmete nabídku Slavie?
Vůbec ne, je to jedna z posledních příležitostí a já mám šanci předvést, co ve mně je. Myslím si, že v sobě mám ještě hodně dovedností a myšlenek a je jen na mně, abych je ukázal. Mám stále dostatek energie, díky které se tlačím na vyšší mety. Ostatní kluci pomáhají teď mně, já jim pomůžu zase jindy.

Bylo jednodušší při rozhodování, že budete hrát pod Vladimírem Růžičkou?
Samozřejmě, Růžička je jeden z mých největších hokejových oblíbenců. Když hrál ještě v Trenčíně, tak jsme se na něj ještě jako mladíci chodili dívat, jelikož to bylo něco neuvěřitelného, co s pukem dokázal.

Máte nějaké poslání, které byste chtěl naplnit.
Mým hlavním úkolem je dodat mladším spoluhráčům zkušenost, která je v hokeji dost důležitá. Slavia má hodně mladý tým, který má určitý potenciál a kvalitu. Jen je potřeba to vyvážit staršími hráči, kteří přinesou do hry trochu jiný pohled.

Už jste někdy během kariéry přemýšlel, že ji ukončíte?
Takové myšlenku už tu taky byly, hlavně po minulé sezóně, která nám nevyšla. Hodně mi ale pomohla rodina a situace v Trenčíně, kde potřeboval tamní celek trochu pomoci od starších hráčů. Teď už nad tím ale nepřemýšlím. Důležité teď je zapadnout do týmu, s některými hráči jsem už hrál, takže to snad nebude složité. Budu se snažit, abych byl platný hráč.

Zatím jste tu jen do konce prosince. Máte velkou motivaci zůstal v sešívaném dresu do konce sezóny?
Na to vůbec nemyslím, já se budu snažit hrát, jak nejlépe umím. Co se bude dít poté, uvidíme později.

Jak to vůbec vypadalo před derby? Kdy jste se připojil k týmu?
Seběhlo se to poměrně rychle, v sobotu jsem dorazil do Prahy a hned jsem byl na tréninku a v neděli rovnou do zápasu. Je škoda, že jsem nehrál nějaké zápasy předtím, mohl jsem být lépe připraven.

Jaké to je hrát hned po příchodu v elitní formaci s Bednářem?
S Jardou Bednářem je radost hrát. Má neskutečný přehled a klid na hokejce. Důležité pro mě je to, že já bych mu měl vytvářet šance, ze kterých on bude moci skórovat. Proto se musím do toho co nejdříve dostat, abychom začali dávat góly, kterých v poslední době nebylo příliš. Od hráčů v první pětce se očekává určitá produktivita a věřím, že to přijde.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více