Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. prosince 2013

Byli jsme lepším týmem, chválil výkon Wharton a pak se rozpovídal o Vánocích

V prvním svátečním utkání nadělili slávisté svým fanouškům tříbodou výhru a porazili beznadějně poslední Chomutov. „Dali jsme si pozor hlavně na to, abychom neztratili vedení jako v minulých zápasech,“ řekl Kyle Wharton, se kterým jsme si povídali i o tom, jak trávil Vánoce mimo svou domovinu.

S Chomutovem to byly v letošní sezoně vždy přestřelky, které Slavia dokázala urvat až v nájezdech. Tentokrát mělo ale utkání jiný charakter. Slavia se rychle ujala vedení, a i když dokázali Piráti rychle odpovědět na úvodní gól Tomicy, na nic víc už proti sešívanému celku neměli.

„Myslím, že většinu hry jsme byli lepším týmem, hlavně od druhé třetiny jsme již měli zápas pod kontrolou,“ říkal po zápase bek Kyle Wharton. „Minule jsme si pokaždé nechali vzít vedení, tentokrát jsme se soustředili, aby se nám to opět nestalo,“ přiblížil hlavní úskalí zápasů s Piráty Kanaďan.

Kromě dojmu ze zápasu nás hlavně zajímalo, jak tráví vánoční svátky, když je jeho rodina až za Atlantikem. „Vánoce jsem měl povedené. Přijel mne navštívit mladší bratr a přítelkyně je také tady, takže jsem byl alespoň trochu s rodinou. Hodně jsme si prochodili vánoční trhy, ty jsou zde krásné,“ vyprávěl sympatický obránce.

„Na Štědrý večer jsme si dali večeři a předali část dárků jako vy a nějaké až ráno jako v Kanadě,“ připomněl pak rozdíly mezi kulturami. Ani typicky českého kapra kanadský obránce neozkoušel. „Měli jsme husu. Snažili jsme se sehnat krocana, ale já se spletl v obchodě a myslel, že ho kupuji a ona to byla husa,“ usmíval se slávista.

Autor Alžběta Mufová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více