Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.3.2014

Junioři se ujali vedení v sérii. V Plzni zvítězili po nájezdech

ČF1, čtvrtek 13.3.2014, Plzeň - Slavia
Plzeň
2:3sn
1:0, 1:1, 0:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 20. Kristl (Slavík), 28. Kopta (Mašek, Kepka) – 35. Saňa (Török, Andres), 56. Ječný (Andres, Török), rozh. náj. Hlinka. Rozhodčí: Pavlovič – Komárek, Ondráček. <>Vyloučení:b 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 33:35.

Sestavy

Plzeň

Pacl – Kohel, Hanus, Holý, Moravčík, Houfek (A), Slavík (A), Kubík – Kristl, Rajal, Uhlík, Tulačka, Kopta, Přikryl, Kepka, Pejchar (C), Mašek, Polata

Slavia

Frodl (65. D. Novák) – M. Novák, Mašín (A), Saňa, Hochel, Růžička (C), Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Ječný, Hlinka, Jedlička, Andres, Moravec, Navrátil

Junioři prohrávali v Plzni v úvodním zápase čtvrtfinále play-off 0:2, nakonec ale dokázali vyrovnat a v samostatných nájezdech rozhodli o tom, že první bod poputuje do Prahy. Druhý zápas se hraje v Plzni zítra v 17:00.

Zpočátku utkání byla na obou týmů patrná obezřetnost a snaha neudělat chybu a nenadělit soupeři vedení. Do první vážnější šance se dostal až v 17. minutě Kepka, který tváří v tvář Frodlovi neuspěl. Hned vzápětí mohl na druhé straně otevřít skóre Kellerstein, jeho střelu ale Pecl dokázal reflexivně vyrazit ramenem. Už se zdálo, že v první třetině branka nepadne, když se domácím podařilo jedenáct vteřin před první sirénou udeřit. Prosadil se Richard Kristl, když zužitkoval Slavíkovu přihrávku a procedil kotouč skrz Frodlovu výstroj.

Do druhé části vlétli lépe červenobílí a v nadějné pozici se ocitl Andres, jehož dorážku ale dokázal na poslední chvíli zlikvidovat skvěle chytající Pacl. Po úvodních minutách v režii slávistů se ke slovu dostali Plzenští a opět se to odrazilo i na průběžném skóre. Druhou branku domácích přidal Ondřej Kopta, který dorazil puk po střele Kepky za bezmocného Frodla. O chvíli později mohl Kepka přidat třetí branku domácích, v sólovém úniku ale proti Frodlovi neuspěl. Ve 35. minutě měli hosté možnost přesilové hry, kterou dokázali za pětadvacet vteřin zužitkovat. Tvrdou ranou z mezikruží snížil na 1:2 z pohledu červenobílých Josef Saňa a za tohoto stavu také druhá třetina skončila.

Stíhací jízda sešívaných pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce a nakonec byla i úspěšná. Po několika předchozích nezdarech se dokázali Pražané prosadit až pět minut před koncem. Trefil se Filip Ječný, jenž pohotově bekhendem dorazil Andresovu střelu za Paclova záda.

V závěru základní hrací doby už se žádný z týmů neprosadil a tak šel zápas těchto dvou mužstev už potřetí za sebou v této sezóně do prodloužení za stavu 2:2. V předchozích dvou případech byli vždy úspěšnější Západočeši, kteří o svém vítězství rozhodli vždy v samostatných nájezdech.

V prodloužení měl největší možnost ke skórování Moravčík, ale po Frodlově nejistém zákroku puk proklouzal jen těsně kolem jeho pravé tyče a tak musela dovednostní soutěž rozseknout i tento duel.

Filip Hlinka, první exekutor z řad červenobílých, dokázal nájezd proměnit bekhendovým blafákem. Za sešívané se do branky postavil David Novák a střelu Kristla ukryl do lapačky. Druhým pověřeným hráčem hostů byl Tomáš Andres a i on si poradil na výbornou. Pecla překonal forhendovým blafákem, a když Novák vychytal Pejchara, bylo jasné, že vítězství a první bod do série si připíšou Pražané.

Ohlasy trenérů
František Pomahač (HC Slavia Praha): "My jsme rádi, že jsme v play-off a teď si to vychutnáváme. Potřetí jsme s Plzní hráli 2:2. V sezóně to tak skončilo dvakrát a dokonce jsme remizovali 1:1 i při přáteláku. Ty předchozí zápasy v lize jsme dvakrát na nájezdy prohráli, tak jsme to teď domácím vrátili. Škoda toho jednoho zranění, série bude ještě dlouhá. Dnes jsme byli šťastnější, ale zítra začínáme zase od nuly. V první třetině bylo vidět, že oba týmy hrají po roce zase play-off, v závěru už to ale bylo lepší. Tak snad zítra to bude na lepší podívanou i pro diváky."
Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více