Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
11. srpna 2014

Po Záhřebu Vladivostok! Slavia změří síly s dalším celkem z KHL

V úterý do Edenu dorazí Admiral Vladivostok, východoruský celek, jenž již druhým rokem bude hrát mezinárodní KHL. Podaří se tedy sešívaným navázat na tři předešlé výhry v řadě, nebo se tentokrát budou muset sklonit před silnějším sokem? Ten do Prahy možná přiveze i českého reprezentanta Jana Koláře!

Náš soupeř Admiral Vladivostok

Klub založen: 2013
Trenéři: Dušan Gregor (hlavní trenér), Andrejs Maticins (asistent)
Největší úspěchy: čtvrtfinále v play-off KHL 2013/14
Internet: http://www.hcadmiral.ru/

Slávistům se letošní zápasová příprava zatím daří. Po výhře nad Plzní a těsném triumfu nad libereckými Bílými Tygry dokázali sešívaní rozstřílet chorvatský Medveščak Záhřeb 5:0 a drží tak zatím stoprocentní bilanci.

Hlavní oporou Pražanů v dosavadním průběhu přípravy byli oba brankáři. Adam Svoboda inkasoval v utkání s plzeňskými indiány jen jednou, v následujících dvou zápasech dokázal Dominik Furch dokonce udržet čistý štít.

V přípravných duelech dostávají pochopitelně nutnou dávku prostoru hráči na zkoušku a nováčci v týmu. Do zápasů se tak zapojili hokejisté jako Petr Stloukal, Jan Heřman či Lotyš Elvijs Biezais. Všichni tři jmenovaní navíc dokázali k dobrým výsledkům přispět i nějakým tím bodem.

V prvních dvou střetnutích naopak dostávali volno ti hráči, od nichž se očekává největší bodový přínos v průběhu sezóny. Tomáš Vlasák, Marek Tomica a Jaroslav Bednář se tak zapojili až do klání se Záhřebem a v jednom útoku se podíleli hned na třech brankách svého celku, když se dvakrát trefil Vlasák a jednou Bednář asistoval u gólu Davida Šticha.

V úterý se proti červeno-bílé armádě postaví další účastník Kontinentální hokejové ligy, Admiral Vladivostok, v jehož kádru figuruje mimo jiné český reprezentant Jan Kolář. Ve funkci hlavního trenéra působí pro změnu Slovák Dušan Gregor, který v minulosti působil například u slovenské dvacítky nebo pod Ještědem v Liberci.

Tým z východu Ruska byl založen teprve před rokem, i tak už ale dokázal v KHL dojít poměrně daleko. Vyřazen byl totiž až ve čtvrtfinále Metallurgem Magnitogorsk, jenž nakonec celou soutěž vyhrál. Kostru týmu pak tvoří výhradně Rusové, na soupisce je jen pět hráčů ze zahraničí.

Dokážou slávisté udolat dalšího účastníka KHL a potvrdí prozatímní stoprocentní bilanci? Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin a 30 minut, vstupné je stanoveno na 50 korun, děti jdou zdarma. Přijďte i vy podpořit sešívané v dalším přípravném duelu!

Autor Adam Kolář
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více