Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. září 2014

Derby je tady! Přijďte podpořit Slavii do O2 areny

V libeňské hale je na nedělním programu dlouho očekávaná bitva. Proti Slavii se postaví odvěký pražský rival. Tomu se ve srovnání s Bednářem a spol. příliš nedařilo a patří mu až předposlední příčka. Slávisté by tak rádi dosáhli na další tři body a pražského soka udolali. Podaří se jim to hned v prvním vzájemném duelu?

5. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Sparta Praha

Údaje před
5. kolem

Porovnání týmů
2-1-0-1
celková bilance
1-0-0-3
4.
postavení v tabulce
12.
10:9
skóre
8:12
8
získané body
3
159
Radegast index - týmy
108
Juraj Valach;
Jaroslav Bednář
(2+3) - 5 b.
nejproduktivnější hráč
Marek Ďaloga (2+1);
Lukáš Pech (0+3) – oba 3 b.
Juraj Valach;
Jaroslav Bednář;
Michal Poletín;
Tomáš Vlasák - všichni 2
nejlepší střelec
Marek Ďaloga;
Michal Barinka - oba 2
Juraj Valach;
Jaroslav Bednář - 3
nejvíce asistencí
Lukáš Pech - 3
Jiří Doležal - 26
Radegast index - hráči
Michal Barinka - 20
Jaroslav Bednář - 22:14
čas na ledě - průměr na zápas
Michal Barinka - 19:58
73
trestné minuty
78
David Štich – 25 TM
nejtrestanější hráč
Miroslav Forman – 16 TM
Dominik Furch – 94,12 %;
Adam Svoboda - 87,10 %
úspěšnost brankářů
Rastislav Staňa – 91,21 %;
Filip Novotný - 88,89 %
Dominik Furch – 1,62;
Adam Svoboda - 4
průměr inkasovaných branek
Rastislav Staňa – 2,68;
Filip Novotný - 4
2,5
průměr vstřelených branek
2
31
průměr střel na branku
29

Jestli je v extralize nějaký soupeř, na kterého si červenobílí brousí zuby více než na ostatní protivníky, je to právě pražská Sparta. V neděli se nebude hrát jen o body do tabulky, ale i to, kdo v prvním střetnutí ovládne Prahu.

Zápasy těchto soupeřů mají dlouho tradici, v loňském ročníku jsme se dočkali jubilejního stého vzájemného zápasu. Výjimečnost těchto střetnutí si uvědomují i samotní hráči. „Derby je jedním z nejlepších zápasů sezony. Pro slávistu, stejně jako pro sparťana, jsou tyhle zápasy prostě nejvíc,“ shodují se před pražskou bitvou Furch s Vlasákem.

V rámci loňského ročníku ELH se obě pražská „S“ střetla celkem čtyřikrát. Vzájemné souboje lépe zvládli sparťané. Pražský rival sešívaných se radoval z vítězství hned třikrát. Červenobílí se výhry nad sokem z Holešovic dočkali až v 50. kole, když vybojovali dva body po prodloužení.

Sparta se zatím v extralize výsledkově trápí

Co sešívané může těšit, je lepší aktuální zápasová bilance. Sparta na úvod ligy sice porazila doma Plzeň, pak ale padla v Hradci Králové, v Tipsport areně se musela sklonit před bruslařským klubem z Mladé Boleslavi i před karlovarskou Energií.

Aktuálně Spartě patří předposlední příčka a sešívaní tak oproti loňským střetnutím vstupují do zápasu se Spartou v roli favorita. Nicméně rozdíl mezi čtvrtou příčkou patřící Slavii a Spartou je jen šest bodů.

Holešovičtí válčí také na mezinárodní úrovni, jsou jedním z šesti českých zástupců v Chapmions Hockey League. Soutěž, jejíž premiérový ročník odstartoval již ke konci léta, se pro Spartu vyvíjí velice dobře. Pražané před závěrečnou fází základní skupiny vedou tabulku své skupiny. Porazili dvakrát švédské Växjö a jednou KalPu Kuopio, která jim v tabulce dýchá na záda. Finský klub, který angažoval také Birnera s Kubalíkem, ztrácí na Spartu jediný bod.

Od letoška bez Tona a Pöpperleho

Od posledního vzájemného utkání se kádr Sparty obměnil. Tým vedený trenérem Jandačem opustil Petr Ton, nejproduktivnější sparťan základní části i vyřazovacích bojů. Jiné působiště si našel i Tomáš Pöpperle, který vychytal Spartě postup až do ligového semifinále.

Na jeho místo byl povolán další ostřílený gólman se zkušenostmi z prestižní ruské ligy, Rastislav Staňa. Tona by měli zastoupit především mladí hráči. Z nich se zatím ve velmi dobrém světle předvádí Slovák Réway, který bodově vynikal v zápasech CHL.

„Doufám, že bude skvělá atmosféra a že zápas bude mít náboj,“ láká fanoušky na první letošní derby Vlasák. Přijďte i vy podpořit sešívané v nedělním souboji o Prahu, jenž na domácím ledě startuje v 18:20.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více