Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
7. prosince 2014

Není náhoda, že je starší dorost znovu vítěz základní části, myslí si Pecka

Starším dorostencům v sobotu skončila základní část, kterou slávisté ve skupině Západ ovládli. O jejich výhře rozhodl až poslední duel, ve kterém se postavili Letcům. V nadstavbové části čekají Slavii týmy z ostatních dvou skupin. Všechny celky už mají postup do play-off jistý, hrát se tedy bude už jen o co nejlepší výchozí pozici před vyřazovacími boji.

Jak jste spokojeni s výkonem týmu v základní části?
Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát základní část. Sice jsme několik zápasů prohráli, ale vždy jsme si z toho vzali ponaučení a v dalších zápasech jsme se pokaždé zlepšili.

Co byl klíčový moment?
Jednoznačně to byl začátek sezóny, protože jsme z jedenácti zápasů měli třicet dva bodů. Dá se říci, že už jsme byli jednou nohou v nadstavbě. Samozřejmě nejde hrát celou základní část tak, že bychom vyhrávali pořád. Proher ale bylo minimum.

O vítězi základní části rozhodoval poslední zápas proti Letňanům. Jak byste toto utkání zhodnotil?
Zápas proti Letňanům byl pro nás hodně důležitý, protože jsme dvacet sedm kol vedli, a proto jsme potřebovali ten zápas vyhrát, aby nás nepřeskočily Plzeň a Karlovy Vary. V první třetině jsme k tomu přistoupili maximálně zodpovědně a vyhráli jsme ji 4:1. Myslím si, že to rozhodlo, protože od druhé části jsme byli zbytečně vylučovaní a nehráli jsme už tak, jak bychom si představovali.

Bylo vítězství v základní části hodně důležité?
Samozřejmě, klukům jsme v kabině pogratulovali a řekli jim, že si toho vážíme. Není náhoda, že druhý rok po sobě jsme skončili v základní části první. Svědčí to nejen o kvalitě týmu, ale i o kvalitě celé slávistické mládeže. Nemáme ale nic zaručeného, body se sice počítají, my se ale budeme snažit jich co nejvíce přidat, abychom si zajistili co nejlepší pozici pro play-off.

S čím budete vstupovat do nadstavbové části?
V nadstavbové části budeme chtít každý zápas vyhrát, určitě nebudeme spekulovat, kdo by na nás v play-off mohl vyjít a kdo ne. To by se nám mohlo vymstít. Bude také důležité, abychom se nenechávali tolik vylučovat, abychom se trochu zklidnili. Děláme hodně útočných faulů, takže se budeme snažit, aby jich bylo co nejméně.

Co očekáváte od nadstavbové části
Je jasné, že všechna utkání budou těžká. Už se nedá vybírat mezi lehčími a těžšími soupeři. Chceme ukázat, že můžeme hrát proti každému a každého porazit.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více