Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.2.2015

Ze severu Čech se junioři vrací bez bodu

D5, sobota 21.2.2015, Liberec - Slavia
Liberec
3:1
2:0, 1:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 9. Král, 11. Zachar, 22. Havlas (Král, M. Šír) – 29. Nestrašil (Červený, Josefus). Rozhodčí: Horinek – Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 27:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Sestavy

Liberec

Stezka – Mrázek, M. Šír, Arlt, Beránek, Husa, Divila – Babec, Suska, R. Šír, Huňa, Král, Svoboda, Jedlička, Zachar, Havlas, Paločko, Heřmánek

Slavia

Frodl – Novák, Saňa, Straka, Drahorád, Bureš, Kottek, Knot – Červený, Sládek, Kasala, Nestrašil, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Andres, Furch

Dva dny po jasném vítězství nad Kladnem zamířili junioři do Liberce. Zápas ale nezačali vůbec dobře, když po první dvacetiminutovce prohrávali o dva góly. Hosté pak přidali ještě jednu trefu, na kterou dokázali sešívaní zareagovat pouze jednou.

Úvodní minuty zápasu se nesly v poklidném duchu, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit nebezpečné příležitosti. První výraznou šanci využil ve vlastním oslabení Zdeněk Král, který v samostatném úniku dokázal přesně zakončit.

Ani ne po třech minutách pronikl Marek Zachar až před brankáře. Jeho střelu sice ještě Frodl vyrazil, kotouč se však následně odrazil od jednoho ze slávistů do sítě.

Možnost snížit měl Josefus, po střele Sani ale nedokázal nasměrovat puk mezi tři tyče. Začátek druhé periody zase patřil domácím. Královu střílenou přihrávku usměrnil do sítě Vojtěch Havlas.

Zmírnit vedení Liberce se červenobílým povedlo v 29. minutě, kdy se kotouč odrazil k Červenému, který ještě vylepšil pozici pro Viktora Nestrašila, pro kterého už nebyl problém doklepnout puk do odkryté klece.

Pražané se o vyrovnání snažili celý zbytek duelu, dokonce si vypracovali několik zajímavých střeleckých pozic, Stezka už však za svá záda žádný kotouč nepropustil.

Slávistům nepomohla ani hra bez brankáře, a tak všechny tři body zůstaly na severu Čech.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Musím dnes pogratulovat všem hráčům. Dneska to byl těžký zápas a myslím si, že od první minuty až do poslední nechali všichni na ledě všechno. Troufám si říci, že se nám dnes podařilo hrát systémem takovým, jakým jsme chtěli. To trenéra těší. Jako tým jsme dnes uhráli důležité body a doufám, že nás to nakopne.

Petr Novák (HC Slavia Praha): Prospali jsme první třetinu a to rozhodlo i celý zápas. Měli jsme špatný vstup do zápasu a Liberec nám utekl o dva góly, na které jsme jim ještě ke všemu přihráli. Potom, když jsme ve druhé periodě tlačili, tak je podržel brankář. Domácí měli velké nasazení. Myslím si, že polovinu střel, které jsme dnes vystřelili, dokázali zblokovat. Třetí třetina byla vyrovnaná, tam už jsme se nedostali do takového tempa jako ve druhé části, kdy jsme byli lepší, ale nevstřelili jsme góly.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více