Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. září 2015

Čeká nás souboj sousedů v tabulce, sešívaní hostí Kadaň

Generálka na páté kolo byla u sobotních soupeřů zcela odlišná. Slavia v zápase s Motorem nepodala příliš dobrý výkon a do Edenu se vrátila s prohrou 1:4. Naopak Kadaň si s chutí zastřílela proti Prostějovu a před vlastním publikem nakonec slavila výhru 7:2.

5. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Kadaň

Porovnání týmů
8. místo (6 b.)
Postavení v tabulce
6. místo (6 b.)
8:9
Skóre
15:12
Jaroslav Markovič (2+2)
Nejproduktivnější hráč
Marek Račuk (4+2)
Milan Hruška
Miloslav Čermák
Jaroslav Markovič (všichni 2 góly)
Nejlepší střelec
Marek Račuk
Jakub Chrpa (oba 4 góly)
Milan Hruška (2+0)
Nejproduktivnější obránce
Kamil Charousek (0+5)
České Budějovice - Slavia 4:1
Poslední zápas
Kadaň - Prostějov 7:2

Slavia si v Budějovicích moc nezastřílela, ze 14 pokusů byla úspěšná jednou

Šlágr kola v jihočeské metropoli přilákal velkou diváckou kulisu. Kdyby se sešli diváci všech ostatních stadionu dohromady, dali by přibližně stejné množství jako se sešlo právě v Budvar Aréně. 6224 přihlížejících středečnímu zápasu se tak právem zasloužilo o návštěvu kola.

Současný první tým tabulky nedal Slavii téměř žádnou šanci. Motor byl od první chvíle lepším týmem a nic na tom nezměnily ani dvě přesilové hry, které měli v úvodu Pražané k dispozici. Vítězství domácích nastartoval ve 12. minutě Tomáš Nouza, který přetavil v úvodní branku přesnou přihrávku Bohunického.

Ve stejném duchu se nesla i třetina druhá, Budějovice jasně dominovaly a stihly nastřílet za záda Hyláka další tři branky. Za Slavii jen korigoval skóre Markovič. Trenér Pavel Hynek nemohl hodnotit výkon jinak než negativně: „Bylo to z naší strany špatné utkání. První dva zápasy nás zdobila bojovnost a nasazení, ale v tomto se nám vytratila agresivita, neměli jsme vůbec pohyb. A nemůžeme se vymlouvat na nějaké virózy.”

Posledních dvacet minut žádný zlom nepřineslo. A byli to opět hlavně domácí, kteří byli vidět. Chybělo málo a Slavia by si odvážela horší výsledek. Střely Žalčíka nebo Straky už však svůj cíl nenašly. Obrana Motoru si náskok dokázala udržet a Pražané jim k tomu výrazně přispěli svou nízkou aktivitou. „My se musíme vrátit k naší hře, tedy k vysokému nasazení a bruslení. A s tím přijde i hokej. Sice jsme ztratili tři body, ale zápas nám otevřel oči, ukázalo se, že nás soupeř po sportovní stránce předčí,” uvědomuje si Hynek.

Kadaň otočila zápas proti Prostějovu, Račuk vystřílel první hattrick sezony

Kadaň se nyní nachází v příjemném rozpoložení. Na její led zavítal tým Prostějova, který se sice zasloužil o jediný gól v první třetině, nic významnějšího už mu však Sportovní klub nedovolil. Během následující dvacetiminutovky zápas otočil a rovnou nasázel soupeři čtyři branky. A Kadaň zápasy otáčet umí, ve druhém soutěžním kole se takto radovala z výhry nad Kladnem, kdy doháněla ztrátu dvou branek.

Rychlý přísun gólové nadílky dostal Prostějov pod tlak, ze kterého se už nedokázal vymanit. Pomyslný hřebíček do rakve zařídil Marek Račuk, který svou druhou trefou přiměl prostějovského gólmana Horčičku opustit branku a přenechat místo Neužilovi. Moskalovi se sice poté podařilo snížit, ale to už bylo od Jestřábů všechno.

Úvod třetí třetiny přinesl vyrovnanější souboj, ovšem jen do 46. minuty, kdy Račuk dokonal, co v druhé části začal. Kmenový hráč Chomutova přidal třetí branku v řadě a zapsal tak do statistik WSM ligy první hattrick sezony. Kadaň už Jestřábům žádné další zásahy nedovolila, naopak dva góly přidala a výhru 7:2 si s přehledem pohlídala.

Celky z šestého a osmého místa tabulky, které však odděluje jen skóre, se spolu ještě nikdy neutkaly. Tato premiéra tak bude zajímavým utkáním i pro oba fanouškovské tábory. Slavia si bude chtít spravit chuť a pokusí se najít střeleckou pohodu, Kadaň však určitě přistoupí k těžkému zápasu soustředěně. I proto, že po slávistech ji čeká další obtížný soupeř, lídr z Českých Budějovic. Sobotní duel v Edenu začíná v 17:30.

Autor Tereza Vychodilová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více