Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
30. září 2015

Derby se blíží! Už v pátek v Edenu mezi staršími dorostencemi

Už ve čtvrtek je na programu první mládežnické utkání tohoto týdne, junioři míří na led Plzně, kde nastoupí i Viktor Nestrašil, který si ve středu odbyl premiéru v sešívaném áčku. Na starší dorostence zase čeká derby se Spartou, které je na programu v pátek od 18:00.

Junioři

1. 10. HC Plzeň 1929 – HC Slavia Praha

Sešívané juniorce se po pomalejším rozjezdu daří, vždyť v minulém týdnu byla chvíli i na samotném čele tabulky, po výhře na nájezdy v Chomutově nakonec drží druhou příčku. Na vedoucí Hradec Králové ztrácí pouhý bod.

Co se týče nasbíraných bodů, tak na tam Západočeši nejsou o moc hůře než slávisté, jelikož získali jen o tři body méně. Vzhledem k vyrovnanosti DHL Extraligy juniorů to ale Plzni stačí pouze na jedenácté místo.

Slávistům se zatím více daří na hřištích soupeřů, kde už vybojovali ve třech zápasech tři vítězství. Oba týmy se už jednou v sezóně potkaly, v Edenu se hrál vyrovnaný hokej, šťastnější ale nakonec byli Plzeňští, kteří si z Prahy odvezli všechny body za těsnou výhru.

3. 10. HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary jsou v tabulce s deseti body hned za Plzní. Většinu úspěchů nasbírala Energie na svém ledě, venku se jí vůbec nedaří. Jediný bod získali Karlovarští na hřišti posledního Litvínova, kde prohráli po prodloužení.

I s Karlovými Vary se červenobílí už v letošním ročníku utkali. V zápase chudém na góly si slávisté díky trefám Ječného a Adama vypracovali dvoubrankový náskok. Domácím se tehdy povedlo už jen snížit, sešívaní tak vybojovali všechny tři body.

Starší dorost

2. 10. HC Slavia Praha – HC Sparta Praha

V pátek se odehraje druhé pražské derby mezi staršími dorostenci v této sezóně. Na první sešívaní nechtějí příliš vzpomínat, jelikož v Holešovicích si Sparta v první třetině vypracovala pohodlný náskok, který ve zbytku utkání už jen navyšovala.

Slávisté tak mají svému největšímu rivalovi co vracet. Navíc se Sparťané drží na prvním místě skupiny Západ a na druhou Slavii mají náskok čtyři body. Sešívaní se tak budou chtít ke svému sokovi co nejvíce přiblížit.

3. 10. HC Motor České Budějovice – HC Slavia Praha

České Budějovice budou zřejmě lehčím soupeřem než Sparta, přesto musí být sešívaní stále na pozoru. Většina zápasů Jihočechů totiž končí těsnou prohrou Motoru, dokonce i první utkání s vedoucí Spartou skončilo pro České Budějovice jen 3:4.

Sešívaní mají ale na Motor dobré vzpomínky. Jediný vzájemný souboj v letošní sezóně, který se odehrál v Edenu, skončil jasným vítězstvím červenobílých 6:1. Na výhře se asi nejvíce podílel Tomáš Vildumetz, který zaznamenal hattrick, na další dva góly ještě přihrál.

Mladší dorost

4. 10. HC Slavia Praha – HC Litvínov

Přestože měli mladší dorostenci v minulém týdnu odehrát dvě soutěžní utkání, nakonec skončilo jen u toho v Karlových Varech. V neděli se totiž duel s Kladnem neodehrál kvůli výpadku elektřiny.

Zápas s Energií ale slávistům vůbec nevyšel, ani jednou se střelecky neprosadili, naopak inkasovali hned šestkrát. Další boj o body do tabulky čeká na Pražany v neděli, kdy do Edenu zavítá Litvínov.

Litvínov je v tabulce až sedmý, na Slavii ztrácí pět bodů. Nejpovedenější utkání sehráli Litvínovští proti Písku, který porazili jasně 10:2, naopak třeba Letňanům podlehli celkem jasně 2:8.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více