Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
27. října 2015

Juniorka i mladší dorost narazí jen na soupeře z Ústeckého kraje

Zatímco soutěžní zápas staršího dorostu s Karlovými Vary byl odložen a dorostenci tedy budou mít v probíhajícím týdnu volno, junioři i mladší dorostenci se chystají na další extraligové souboje. Nejdříve se obě kategorie utkají s Piráty z Chomutova, v pátek pak sehraje nejstarší kategorie utkání s Litvínovem. V neděli ještě čeká mladší dorostence cesta do Ústí nad Labem.

Junioři

29. 10. HC Slavia Praha – Piráti Chomutov

Sešívaná juniorka pravidelně každý týden bojuje o nejvyšší příčky v DHL extralize juniorů. Právě s Chomutovem, který je na druhém místě těsně před Slavií, to tedy bude boj dvou týmů v dobré formě.

Piráti odehráli posledních sedm duelů na vlastním ledě, pouze jeden ale prohráli, a tak jim po zásluze patří druhá pozice. Naopak sešívaní hráli třikrát za sebou venku, o gól porazili Kladno a Karlovy Vary, podlehli jen Plzni.

Proti sobě se červenobílí a Chomutovští postavili v letošní sezóně už dvakrát. V prvním střetnutí slavili tři body Severočeši po výhře 5:2, ve druhém zase vyhráli slávisté 2:1 po samostatných nájezdech.

30. 10. HC Slavia Praha – HC Litvínov

Na Litvínov mají slávisté velmi dobré vzpomínky, jelikož v 7. kole zvítězili vysoko 8:2. Čtyřmi body tehdy k výhře pomohl i Viktor Nestrašil, který se poté podíval na několik zápasů i do sešívaného áčka.

Litvínov v říjnu hrál zatím jen doma, kde se mu ale příliš nedařilo. Body získali jen ve čtyřech zápasech z osmi. V tabulce jsou tedy až na 16. příčce se 17. získanými body. Drží tak poslední postupové místo do play-off, základní část však ještě není ani v polovině, a tak se toho ještě může hodně změnit.

Mladší dorost

28. 10. HC Slavia Praha – Piráti Chomutov

Ve středu červenobílí nastoupí k jednomu z nejdůležitějších zápasů základní části. Na čtvrtém místě totiž před poslední šesticí zápasů mají náskok na pátý Chomutov jen tři body. Po základní části se právě mezi čtvrtou a pátou příčkou bude extraliga dělit a ta lepší čtveřice bude mít již postup do play-off jistý.

V případě výhry se tak sešívaní mohou přiblížit k jednomu ze svých cílů. Navíc mají slávisté Chomutovu co vracet, v prvním vzájemném zápase totiž na ledě Pirátů prohráli 2:4. Na druhou stranu se červenobílí pyšní skvělou domácí bilancí, protože v letošní sezóně v Edenu ještě neprohráli.

1. 11. HC Slovan Ústí nad Labem – HC Slavia Praha

Oproti těžkému duelu s Chomutovem by měl být zápas na ledě Ústí nad Labem podstatně jednoznačnější. Slovan totiž v sezóně vyhrál jen jednou a vybojoval pouze pět bodů. Horší už je jen Písek, který je poslední s nulou.

Nedělní soupeři odehráli v letošním ročníku ELIOD extraligy mladšího dorostu jeden vzájemný zápas, který skončil lépe pro sešívané. Ti v Edenu vyhráli celkem jasně 5:1, dvěma góly a dvěma asistencemi se blýskl Adam Klapka.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více