Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
7. března 2003

Slavii čeká horká půda na Lapači

První část čtvrtfinálové série mezi Slavií a Vsetínem skončila, po dvou utkání se z Edenu přesouvá na vsetínský stadion Na Lapači. Slávisté odjedou na Moravu s vedením 2:0 na zápasy a jistě s přáním ukončit souboj v co nekratší možné době. Nedělní i pondělní bitva slibuje dramatickou podívanou, v níž jistě nebude nouze o emoce a vypjaté situace. Trumfy jsou v rukou svěřenců Vladimíra Růžičky, budou se však muset vyrovnat s průvodním jevem prostředí na Lapači – bouřlivou kulisou.

Fanoušci byli tématem i po duelech v Edenu, nebylo ani jednou vyprodáno a na druhý zápas přišla nejen na playoff hodně slabá návštěva 2346 diváků. Samozřejmě, dalo by se najít spousta různých příčin, které by to mohly ospravedlnit – brzký začátek v pět hodin, konkurence dalšího čtvrtfinále na Spartě či u druhého utkání přímý televizní přenos. Ale.. Hokejová horečka prostě Prahu zatím? nezasáhla.“Určitě to bylo trošku zklamání, já jsem hrál loni ve Zlíně a tam byl většinou plný stadion. Na takové velké město jako Praha je to trošku zklamání, ale zase si myslím, že naši fanoušci co chodí, dělají maximum a je to perfektní,“ vyjádřil se k tomu obránce Marek Posmyk. To na Lapači čeká na Slavii s velkou pravděpodobností vyprodané hlediště, což ví i Milan Antoš. “Určitě, mají tam výbornou diváckou kulisu, která je bude tlačit, vždyť byli vsetínští fanoušci hodně slyšet i tady.“ Dosti početná skupina fanoušků Vsetína byla v Edenu více než vyrovnaným soupeřem slávistického “kotle“, na Lapači bude jejich síla ještě několikanásobně větší. Své borce poženou do útoku a ti budou jistě řádně nažhavení. “Nemají ztratit, určitě na nás nastoupí,“ odhaduje Marek Posmyk. Dá se očekávat tvrdý boj, mantinely budou asi jen dunět. “Tam to bude ještě tvrdší jak tady, protože ve Vsetíně je zimák ještě menší,“ myslí si vysoký obránce, jemuž by časté osobní kontakty neměly dělat problémy.

Atmosféra na Lapači má však jako každá mince dvě své strany. Domácím jsou fanoušci šestým hráčem na ledě, zato soupeřům spíše ztrpčují život. Slávisté se musí připravit na nepřátelskou atmosféru, kterou navíc jistě přiživí i fakt, že přijede klub ze všude “oblíbené“ Prahy. “Rozhodně tam není nějak moc fair-play chování kolem hokeje a diváků, kteří tam plivou na hráče a já nevím co ještě. Na to se musíme přichystat a musíme to zvládnout, ať se děje cokoliv,“ věří v úspěch svého týmu i přes očekávané překážky Milan Antoš. Jsou hráči připravený na všechno? Jak se nechal slyšet trenér Vladimír Růžička, čeká Slavii na Lapači peklo. “Já doufám, že jsme. Je pravda, že tam se lidé chovají hodně sprostě – budou po nás plivat, lít pivo, slivovici. Spíš mám ale strach, aby tam rozhodčí nepodlehl atmosféře,“ vyjádřil své obavy Radek Duda, kterého čeká ve Vsetíně asi “nejvřelejší“ přivítání.

Ke třetímu a čtvrtému utkání ve Vsetíně slávisté odjedou s vedením 2:0 v sérii, obě výhry se zrodily poměrně lehkým způsobem. Slavia je v roli favorita, navíc jí oba zápasy v Edenu určitě dodaly sebevědomí. Podle Marka Posmyka však žádné uspokojení nebo dokonce podcenění soupeře nehrozí. “Já myslím, že určitě ne. Pan Růžička nás z toho vyvede hned zítra ráno (v pátek – pozn. aut.) na tréninku. Určitě se budeme zase maximálně koncentrovat na obranu a od toho půjdeme. A když se podaří dát nějaký gól, tak to bude jenom dobře.“ Po pondělí už může být v celé sérii hotovo, to by však musela Slavia vyhrát na Lapači obě utkání. Úkol jistě ne nereálný, ale hodně těžký. Slavii navíc moc nenahrává historická bilance – ve Vsetíně vyhrála za devět let jen jednou. Jeden z nejzkušenějších hráčů Slavie Milan Antoš na postup zatím nemyslí. “Ježišmarjá, o tom jsme ještě vůbec nepřemýšleli. Zkusíme vyhrát první bully, pak první souboj a uvidíme co bude dál.“ Slávističtí fanoušci, pokud nepojedou do Vsetíně osobně, můžou dělat jediné – držet svým oblíbencům palce u našeho online přenosu.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více