Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. dubna 2016

Dokážeme se extraligovým soupeřům vyrovnat, těší Markoviče

První polovinu baráže zakončili slávisté na ledě Karlových Varů, kde se poprvé museli obejít bez Robinsona. Ve druhé sešívané formaci tak vedle Vase a Markoviče naskočil Tomáš Micka. „Myslím, že jsme to zvládli dobře, Nathan nám ale hodně chybí,“ hodnotí Markovič, který se po dlouhé době musel obejít bez svého kanadského parťáka z útoku.

Slavia v Karlových Varech vedla, nakonec brala bod za prohru po nájezdech.

Druhý barážový duel s Energií nenabídl oproti tomu prvnímu tolik zajímavých střeleckých pokusů a nebezpečných akcí. K vidění tak nakonec byly jen dvě branky, zato si oba týmy vyzkoušely dovednosti v samostatných nájezdech. „Je škoda, že jsme nezvládli nájezdy, protože dva body by pro nás byly hezké. Na druhou stranu se každý bod z venku počítá,“ myslí si Markovič.

Ani jeden tým si v základní hrací době ani prodloužení nedokázal vypracovat souvislý tlak, rozhodčí museli často přerušovat. „Byl to takový boj o střední pásmo, oba týmy se soustředily na obranu, na útočné akce tak nebylo dostatek prostoru,“ popisuje slovenský forvard. Přestože slávisté odjeli jen s jedním bodem, s výsledkem nebyli úplně nespokojení. „Karlovy Vary jako domácí tým musely tvořit hru a my jsme jim to přijeli kazit. To se nám skoro pořád dařilo, takže jsme úkol splnili,“ dodává.

Po zápase s Litvínovem dostal Nathan Robinson trest na tři utkání. V Karlových Varech tak poprvé pykal a své spoluhráče podporoval jen ze střídačky. Ve druhém červenobílém útoku tak muselo dojít ke změně. „S Nathanem už jsme na sebe zvyklí, takže mně a Vasovi hodně chyběl. Vedle nás tak naskočil Micka, s kterým jsme to podle mě zvládli velmi dobře,“ popisuje útočník s šestnáctkou na dresu.

Slávisté mají za sebou polovinu baráže

5
Už pět zápasů trvá série slávistů s alespoň jedním bodem.

Baráž je přesně v polovině a slávisté se momentálně s deseti body nachází na druhé pozici. Aktuálně drží dvoubodový náskok na třetí Energii. „Oba extraligoví soupeři ukázali, že jsou trochu někde jinde. My jsme se jim ale dokázali vyrovnat. Po polovině baráže máme deset bodů, což je slušný základ. Nemáme se už čeho bát a musíme zvládnout druhou polovinu minimálně stejně dobře,“ říká Markovič.

Už v úterý čeká na Pražany další cesta za extraligovým týmem, od 18:00 se představí v Litvínově, kde první duel ztratili 2:4. Každý zápas je ovšem jiný, a tak si budou chtít sešívaní tentokrát odvézt z Litvínova lepší výsledek. „Litvínov má velmi dobré mužstva, jsou to pořád ještě mistři. My se musíme ještě více soustředit na obranu, abychom nedovolili soupeři příliš často střílet. Určitě chceme ale urvat i nějaké body, takže se budeme snažit hrozit z rychlých protiútoků,“ uzavírá Markovič.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více