Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
11. června 2016

"Nej" zápasy slávistické historie – Nejdelší vítězné série

V našem seriálu jsme si již detailně prohlédli zápasy nejgólovější, nejdůležitější a nejvypjatější. Nyní nebudeme dopodrobna zkoumat jednotlivé zápasy, ale představíme si nejdelší série, ve kterých se borcům v červenobílém podařilo udržet šňůru vítězných zápasů, přičemž tu vůbec nejdelší mají fanoušci ještě v živé paměti.

Sezóna 2015/2016, 12 výher, 49. kolo – 4. semifinále

Většina z fanoušků si jistě pamatuje, že výsledky v loňské sezóně byly hodně jako na houpačce. Už od pátého kola přišla série devíti výher v řadě a všechno vypadalo idylicky. Pak se ale slávistická mašina lehce zasekla, na což nakonec doplatil i hlavní kouč Pavel Hynek.

Konečná bilance zápasů s Motorem: 4 výhry, skóre 13:3

Ale všechno si sedlo právě včas, těsně před koncem základní části. V posledních čtyřech kolech Pražané všechno vyhráli, pravda dvakrát (s Litoměřicemi a s Ústím) až na nájezdy. Ve čtvrtfinále nejprve „dojel“ na slávistickou fazónu Prostějov, který se klidil z cesty po výsledcích 5:2, 5:1, 6:2 a 1:0sn.

V semifinále se Slavii postavil soupeř, u kterého se čekal mnohem větší odpor, a to Motor České Budějovice. Třetí tým základní části začal sérii doma, ale vyprodaná Budvar aréna po obou zápasech ztichla smutkem, vyjma malého sektůrku pro hosty. Ve stejném duchu se nesly i zápasy v Edenu. První ovládli sešívaní výsledkem 3:1, druhý pak 2:0 a mohli slavit postup do baráže. Tam však hned v prvním kole utnul úctyhodnou sérii Litvínov a Slavia nakonec v boji o extraligu zůstala těsně pod vrcholem.

Sezóna 2000/2001, 8 výher, 36. kolo – 44. kolo

Slavia celkem třikrát dosáhla na šňůru osmi výher v řadě. Poprvé tomu tak bylo v ročníku 2000/2001. Start do této sezóny nebyl pro Slavii příliš úspěšný. V prvních deseti zápasech slavila výhru jen čtyřikrát, z toho navíc dvakrát až v prodloužení. Poté se ale sešívaní začali zvedat, což odnesl například Havířov prohrou 2:9, o které jsme psali v minulých dílech.

Výsledky nicméně stále nebyly úplně stabilní, což se změnilo až v lednu roku 2001. Slavia nastartovala svou sérii na domácím ledě proti Třinci výhrou 2:1. Následovaly zápasy proti Budějovicím (5:3), Znojmu (3:2), Vsetínu (2:1p) a Karlovým Varům (4:2). V dalším kole bylo k vidění pražské derby, do kterého i Sparta vstupovala se slušnou bilancí tří výher z posledních čtyř zápasů. Po vyrovnané první třetině (1:1) následovala v Edenu slávistická kanonáda, během které nasázeli domácí Spartě dalších šest gólů, přičemž soupeř se zmohl jen na jednu odpověď. Zápas tak skončil výhrou sešívaných 7:2!

Pražané zaznamenali ještě další dvě výhry nad Havířovem (4:2) a Kladnem (3:2p), než jeli na led Pardubic. Nevydařené první dvě třetiny znamenaly prohru 2:5, kterou se přerušila tato série vítězství. Slávisté nakonec zakončili sezónu na sedmém místě a v play-off došli do semifinále, kde je vyřadil pozdější mistr ze Vsetína.

Sezóna 2008/2009, 8 výher, 1. kolo – 8. kolo

S termínem pomistrovská kocovina se v letošním extraligovém ročníku důkladně seznámil Litvínov. Ale v sezóně 2008/2009 nemohla být o něčem podobném ani řeč.

David Hruška a Roman Červenka slaví gól do sítě Plzně

Slavia od začátku nové sezóny neskutečně válela. Začala vítězně dvěma zápasy venku, konkrétně na ledě Budějovic a Pardubic (3:2, 4:3sn). Z O2 arény poté postupně odjížděly s prázdnou celky Mladé Boleslavi (5:4), Sparty (2:1) a Vítkovic (3:2p). V repríze posledního finále v šestém kole sešívání porazili Energii na jejím ledě 3:2 a doma si následně smlsli na Zlínu 6:2 a také na Plzni 4:2.

V devátém kole zavítal do Prahy Litvínov. Po bezbrankové první třetině se hostům povedl vstup do prostřední části, kdy během dvou minut dali Chemici dvě branky. Červenka sice následně snížil na 1:2, ale v poslední třetině přidal vítěznou pojistku Reichel a Litvínov tak byl prvním týmem, který získal skalp Slavie v nové sezóně.

Červenobílé ale prohra rozhodně nepoložila. V dalších sedmi zápasech slavili šest výher a z úvodních šestnácti kol si tak odnesli neuvěřitelnou bilanci čtrnácti výher a jen dvou porážek!

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více