Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. srpna 2016

Další výzva pro Slavii: Martigny se slavným Kopitarem

Velmi slušně si zatím slávisté vedou v přípravě. Ta už jim do cesty postavila jihokorejský tým nebo ligového soka z Kladna. I přes šestici výher je však stále co vylepšovat… Červenobílí si už brousí zuby na dalšího soupeře – HC Martigny bojující v druhé nejvyšší švýcarské soutěži. Do Edenu navíc dorazí s velkým jménem na trenérském postu.

Kvalitní soupeři zatím prověřují pražské mužstvo před vstupem do WSM ligy. Pražané si vedou skvěle jak proti tuzemským týmům, tak proti soupeřům ze zahraničí. Červenobílé barvy úspěch neoslavily jen na ledě Mladé Boleslavi, ve zbylých šesti případech se slávisté mohli radovat.

Michal Dragoun si proti Kladnu odbyl premiéru za sešívané. O místo v kádru nově bojuje i Zdeněk Kubica.

Poslední výhra na kladenském ledě sešívaným dodala hodně sebevědomí. Ligového soupeře rozdrtili 9:1. „Kdybychom hráli takhle pořád, tak to bude ideální. Oni v tom utkání doopravdy měli jen dvě tři šance a z jedné z nich dali v přesilovce gól. Jinak jsme byli jednoznačně lepší. Takže já bych nic nevylepšoval,“ říkal dobře naladěný Dragoun. Ten v sešívaném dresu zažil vskutku povedenou premiéru.

Spokojenost a odhodlání vykročit do nového ročníku ligy úspěšně převládá i mezi trenéry. Všichni v týmu se však snaží dále zlepšovat. Na čem slávisté v závěru přípravy zapracují? „Zaměříme se ještě na přesilové hry, protože v těch jsme dělali asi nejvíc chyb. Jinak se budeme snažit dál zdokonalovat ty věci, které už jsme tak nějak měli zapracované v trénincích,“ říkal Jan Srdínko.

Trenér Kopitar a zkušenosti z reprezentace

Na ledě vršovického stadionu se už letos představil celek z Jižní Koreje, extraligové a prvoligové mužstvo. Pátečním dnem se seznam zajímavých a především velmi kvalitních celků rozšíří. Své schopnosti ukáže Red Ice Martigny.

Anže Kopitar bojuje v slovinském dresu. Jeho otce uvidíme na střídačce Martigny. (Foto: Michal Eger)

Švýcarský tým pravidelně bojuje v NLB, tedy druhé nejvyšší tamní lize. K vidění tak bude zajímavá konfrontace mezi švýcarským a českým hokejem. To však není vše…

Zraky by fanoušci v Edenu tentokrát měli upírat i na muže na střídačce. Výběr totiž do boje ve švýcarské lize od letoška povede Matjaž Kopitar. A to je bezesporu velká postava slovinského, ale i světového hokeje.

Ač sám hrál hokej, daleko víc úspěchů slavil na trenérské lavici. Pět let strávil u reprezentace, dvakrát s týmem vybojoval postup do elitní divize. Na letošním MS divize I už však chyběl – slovinské mužstvo bojovalo pod vedením trenéra Župančiče. Matjaž Kopitar se tak může soustředit na štaci u švýcarského celku.

Ještě o něco větší úspěchy však sklízí Kopitarův syn. Slavný Anže válí v NHL a právě on je bezesporu největší hokejovou star, kterou v dresu Slovinska můžeme najít.

Dvakrát před branami finále

Švýcarský celek už si letos v přípravě led v České republice vyzkoušel. V Chomutově sice kolikrát budil respekt, ale porážkou 2:6 zrovna neohromil. Chomutovské fanoušky kromě vysoké výhry zaujal i Jozef Balej. Ten v dresu úterního soupeře Martigny několik sezon působil a zkušeností s českou ligou má také dost.

2:6
Švýcarský celek už se s jedním českým týmem utkal. Na Chomutov však nestačil.

Poslední dva roky však tento 34letý Slovák tráví právě v dresu švýcarského celku. Nechyběl tak ani u dvou semifinálových účastí. Je jasné, že Martigny prahne po postupu do elitní švýcarské ligy a i letos má velké ambice.

V cestě za úspěšným semifinále – a zároveň velkým úspěchem v historii klubu – pomůže Švýcarům i kvalitní příprava v Čechách. Své schopnosti ale budou jistojistě testovat i slávisté. Jak duel, jehož začátek je neplánován na pátečních 16.30, dopadne?

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více