Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
FANOUŠCI
15. dubna 2003

Chystané oslavy se musely odložit

Pátý souboj finálové série mezi Slavií a Pardubicemi se odehrával ve městě perníku. Mnozí fanoušci však přesto zamířili do Edenu, aby zápas mohli společně sledovat na velkoplošné projekci, kterou pro ně operativně klub a jeho hlavní partner PRE zajistili a v případě vítězství Slavie oslavit historicky první titul mistrů republiky. Navzdory krásnému jarnímu počasí se na stadionu Slavie sešlo na 800 fanoušků. Atmosféru v hale jsme zachytili i ve formě zvukových záznamů.

Stadion se pro návštěvníky otvíral v 16:30. Nedočkavci, lační těch nejlepších míst, se před jeho branami začali srocovat o dost dříve. Několik minut po otevření byla místa přímo naproti plátnu, které bylo umístěno uprostřed hrací plochy směrem k tribuně k sezení, beznadějně obsazena. V 17:00 zápas za napjatého očekávání začal. Zpočátku chladné publikum se nechalo postupem času vtáhnout do vývoje dramatu, a tak se z nesmělého potlesku (MP3) stalo regulérní fandění jakoby se zápas odehrával přímo na ledě Finálové arény PRE.

Po přestávkovém občerstvení v přilehlých stáncích se diváci s nadějí a očekáváním usadili ke sledování druhé třetiny. Výtečnou atmosféru v hale umocnily góly Jaroše a Dudy z konce druhého dějství až k euforii a předčasným oslavám mistrovského titulu. Fanoušci vyprovázeli Slavii do šaten skandovaným potleskem a vyvolávali jména svých miláčků, především brankáře Romana Málka, trenéra Vladimíra Růžičky, Josefa Beránka a Radka Dudy. Hukot v hale také vyvolávaly záběry na slávistické fanoušky v pardubické Duhové aréně a na jejich Teslatubbies transparent.

Přípravy na oslavu titulu však zhatila třetí třetina. Radost z rozhodujícího gólu odepřel slávistům Šaffer. A tak druhý gól Pardubic utlumil optimismus v sále, aby ho třetí zcela vymazal. V Edenu by v tu chvíli byl slyšet padající špendlík. Znovu o sobě publikum dalo vědět až v prodloužení, kdy se snažilo mohutně hnát svůj tým na zteč, ačkoliv podívaná byla pouze zprostředkovaná. Bohužel, veškeré snažení bylo marné. Po rozhodujícím Lubinově gólu odcházeli lidé zklamaně domů, avšak s vírou, že v úterý pardubičtí tolik štěstí mít nebudou a slávistické oslavy budou moci vypuknout naplno.

Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více